Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 9-2-11

Αυτή η αλητεία που παρατηρείται δειλά αλλά σταθερά σε σχολεία της πόλης μας, από μαθητές ή εξωσχολικούς, πολύ φοβούμαστε πως τείνει να γίνει κανόνας. Κάτι με  τις καταλήψεις των περασμένων χρόνων, κάτι μεμονωμένα σήμερα, το κακό πολλαπλασιάζεται. Και αν δεν «κοπεί» στη ρίζα του, αργότερα ίσως θρηνήσουμε και θύματα. Επείγει συνεπώς η φύλαξη των σχολείων με σχολικούς φύλακες όλη τη νύχτα, σαν πρώτη άμυνα, σε μια πληγή που ήδη κακοφορμίζει. Εκφράσεις αποτροπιασμού και καταδίκης δεν θεραπεύουν το τραύμα. Χρειάζονται επειγόντως πρακτικά  μέτρα.
Μαστογραφικός  έλεγχος
Θετική ανταπόκριση βρήκε η πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Κωνσταντινόπουλου από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και έτσι η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, που με την ευγενική χορηγία του «Ομίλου ΕΥΡΗΚΑ» βοηθά τη γυναίκα της υπαίθρου να προστατευτεί ενάντια σε αυτήν την ασθένεια, θα περιοδέψει στην Αρκαδία από τις 16 έως 22-2-2011 για την πραγματοποίηση προληπτικού μαστογραφικού ελέγχου γυναικών ηλικίας 40 ετών και άνω, σε περιοχές όπου η πρόσβαση σε οργανωμένα Κρατικά Νοσοκομεία είτε είναι δύσκολη είτε δεν διαθέτουν μαστογράφο. Ευελπιστούμε ότι η κινητή μονάδα θα μπορέσει σε επόμενη φάση να καλύψει όλο το νομό Αρκαδίας. Τα χωριά που θα πεισκευφθεί η Κινητή Μονάδα είναι τα Τρόπαια, η Κοντοιβάζαινα, το Βαλτετσινίκο, η Δημητσάνα, η Μεγαλόπολη, ο Τυρός και το Λεωνίδιο, από τις 16 έως και τις 22 του μηνός Φεβρουαρίου 2011.
Τάσος  Αβραντίνης
Μπορεί το Παράλιο Άστρος να μην αξιώθηκε να έχει αντιδήμαρχο στο δήμο που υπάγεται, ευτύχησε όμως να εκπροσωπείται από αντιδήμαρχο στον πρώτο και μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αυτόν της Πρωτεύουσας. Ο δικηγόρος Τάσος Αβραντίνης, τέκνο του Παραλίου Άστρους είναι αντιδήμαρχος Αθηναίων, υπεύθυνος για την Δημοτική Αστυνομία. Μάλιστα σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα και αναφορές σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ αλλά και από μαρτυρίες της καθημερινότητας στην Πρωτεύουσα, η «αλλαγή» στον ρόλο και τον τρόπο δράση της Δημοτικής Αστυνομίας, έγινε αισθητή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του. Astrosnews.gr
Αιμοδοσία
Την Πέμπτη 10/2/2011 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Παναρκαδικού νοσοκομείου.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη όλη την ημέρα στο τμήμα ...
αιμοδοσίας του Παναρκαδικού νοσοκομείου.
«Ξωτικο….παιχνιδίσματα»
Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στις 5 το απόγευμα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, τα Αστέρια και τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού ανοίγουν τις Απόκριες και περιμένουν, παρέα με νεράιδες και ξωτικά, τα παιδιά της πόλης (μέχρι 10 ετών), για «Ξωτικο….παιχνιδίσματα»!!! Τα παιδιά θα παίξουν στο Ξωτικολούνα-Παρκ, θα χορέψουν, θα διασκεδάσουν και θα περάσουν ένα ξεχωριστό απόγευμα καρναβαλιού.
Για το ψωμί
Στα πλαίσια των φετινών εκδηλώσεων του κοινωφελούς Ιδρύματος «Μιχ. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ», τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στο πολιτιστικό κέντρο Σταδίου Τεγέας, θα γίνει ομιλία από τη Δντρια του Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, με θέμα: «Το ψωμί στη λαϊκή παράδοση». Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια: