Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 9-2-11

 Αναπληρωτής
Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Α' θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου κ. Π. Μισθού, στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή Α’ θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός, Διευθυντής του 11ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης, κ. Νίκος Μπαλάσης.
Αρχαιότητες
Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 στο Δημαρχείο Νότιας Κυνουρίας, ο  Δήμαρχος κ.  Μαρνέρης παρέδωσε στον κ.  Γρηγορακάκη, Αρχαιολόγο με Α΄ βαθμό στην ΛΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Αρκαδίας) ένα  χάλκινο ειδώλιο, ιππέα αρχαϊκών χρόνων (6ος αι. π.χ). και ένα χάλκινο ημικυκλικό εξάρτημα με διακόσμηση δύο οκλαζόντων λεόντων και δύο κεφαλών φιδιών (πόρπη;). Τα αντικείμενα αυτά  είχαν παραδοθεί για φύλαξη στο Δημαρχείο Λεωνιδίου, από τον φιλόλογο κ. Αθανάσιο Κωστάκη, το έτος 2004, προερχόμενα από τον πατέρα του, Παναγιώτη Κωστάκη, δάσκαλο  στα Μέλανα, με την βεβαιότητα ότι προέρχονται από το ιερό του Απόλλωνος Τυρίτα, το οποίο βρίσκεται στον Προφήτη Ηλία Μελάνων. Η παράδοση – παραλαβή έγινε παρουσία και της μόνιμης φύλακος αρχαιοτήτων χώρων Λεωνιδίου Ευγενίας Μάνου.
Εκπαίδευση
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), διοργανώνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο προγράμματα εκπαίδευσης 50 στελεχών των νέων Μονάδων Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της αυτοδιοίκησης. Τα σεμινάρια, διάρκειας τριών ημερών, θα διεξαχθούν στην Τρίπολη (9/3/11– 11/3/11 και 4/4/11 – 6/4/11). Αναλυτικά, στον ιστότοπο του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. www ekdd.gr
Καρναβάλι;
Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Τρίπολης ήταν αντίθετη με καρναβαλικές εκδηλώσεις στην πόλη. Προτιμούσε, σωστά κατά τη γνώμη μας, να ρίχνει το βάρος της στις εκδηλώσεις του Πάσχα και της Αλωσης, δυο γιορτές που έχουν κάνει την πόλη πασίγνωστη ανά το Πανελλήνιο, και να μην  ξοδεύεται σε πανηγύρια που δεν είχε ούτε παράδοση αλλά και χρήματα πολλά απαιτούσαν . Η νέα διοίκηση από ό,τι πληροφορούμαστε επανεξετάζει το θέμα και προτίθεται να επαναφέρει τις γιορτές του καρναβαλιού, υπό άλλη μορφή. Χωρίς παρελάσεις αρμάτων, αλλά με χορό, μουσική και τραγούδι που θα απλώνεται σε μεγάλο εύρος της πόλης. Να δούμε.
ΣΑΟΟ και συμπόσιο
Από το σύλλογο των Αρκάδων ορειβατών η παρακάτω είδηση. Διαβάστε την και μεταφράστε την στο πνεύμα των ημερών που έρχονται: « Οι μέρες πλησιάζουν για το γεγονός της χρονιάς! Το Διεθνές αποκριάτικο συμπόσιο που διοργανώνει ο ΣΑΟΟ στις 19 Φεβρουαρίου θα φιλοξενηθεί στο Country Inn και οι εργασίες του συμποσίου θα ξεκινήσουν στις 9.00 μμ ακριβώς. Ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους οι αντιπροσωπείες της Χιλής, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Θιβέτ, της Κίνας και της Αιγύπτου και η άφιξή τους αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πραγματοποιηθεί κάτω από δρακόντεια ...μέτρα ασφαλείας. Αν σας ενδιαφέρει να εκπροσωπηθεί η χώρα σας, να διαφημιστεί και να προαχθεί ο πολιτισμός της, επικοινωνείστε άμεσα με τους διοργανωτές του συμποσίου στο 2710234980 βραδινές ώρες».
Κορινθιακά
Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του νερού της Κορίνθου αλλά και της ατελείωτης όπως φαίνεται κόντρας του "τριγώνου" Κόλλια - Γιώτη και Πνευματικού είχαμε εχθές. Σε δηλώσεις του ο αρχηγός της αντιπολίτευσης του δήμου Κορινθίων κ. Κ. Γιώτης ανέφερε ότι θα φέρουν το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να πάρουν κάποιες απαντήσεις.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορινθίων Αλ. Πνευματικός επετέθη με βαριές εκφράσεις κατά του βουλευτή Κορινθίας της Ν.Δ. Κ. Κόλλια σημειώνοντας ότι λυπάται που "η Κορινθία τον έχει για βουλευτή", ότι το θράσος του βουλευτή πρέπει να έχει και ένα όριο.
Ο Δήμαρχος του σύστησε να πάψει να μιλά για ακαταλληλότητα του νερού, ότι είναι "ανάξιος και φέρεται ανάξια στον κόσμο της Κορίνθου" ενώ κατήγγειλε ότι ο "βουλευτής η όλα αυτά τα κάνει γιατί εξυπηρετεί συμφέροντα εταιρειών εμφιάλωσης!!!" Με αφορμή δε την πρόσφατη υπόθεση της συζύγου του κ. Κόλλια η οποία ενώ ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του βουλευτή εμφανιζόταν ο λογαριασμός της στο Δήμο Κορινθίων να πιστώνεται κανονικά ο κ. Πνευματικός τόνισε ότι γι' αυτό το λόγο ο κ. Κόλλιας υποβιβάστηκε στη "σκιώδη" Κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ενώ προέβλεψε ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα εκλεγεί καν. Μπουρλότο!  Πηγή: Isthmos. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: