Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-4-11

Ο υπέρ πάντων αγών
Η αγωνιστική πορεία του Αστέρα Τρίπολης στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος δεν είναι εκείνη που θα επιθυμούσαν οι φίλαθλοι και οι κάτοικοι της πόλης αυτής. Οι τελευταίες αποτυχίες της ομάδας που την οδηγούν από το κακό στο χειρότερο,  έχουν δοκιμάσει τη συνοχή της αλλά και την εμπιστοσύνη του κόσμου, καθώς  το φάσμα του υποβιβασμού είναι προ των πυλών.
Βέβαια δεν εξέλιπε ποτέ η ελπίδα από αυτό το πρωτάθλημα. Και με  αυτό το σημαντικό δεδομένο, χρειάζεται την ερχόμενη Κυριακή  τη σημαντική βοήθεια του κόσμου, προκειμένου να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό της. Η ομάδα περνά δύσκολες στιγμές και έχει ανάγκη από θετική ενέργεια. Θετική ενέργεια από όλους τους Τριπολίτες, με πίστη και συμπαράσταση.
Ο αθλητισμός είναι σημαντικό πράγμα και αναβαθμίζει πόλεις με δυνατές ομάδες. Και αυτήν την  αναβάθμιση μπορούν να στηρίξουν οι φίλαθλοι. Ο δυνατός κόσμος κινεί το ενδιαφέρον για μεγάλους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στον αθλητισμό. Τη διοίκηση του Αστέρα, πρέπει να την στηρίξουμε όλοι μας, με την παρουσία μας στο γήπεδο. Αυτή κάνει την αρχή και οι φίλαθλοι την συνεχίζουν. Ποιος θέλει μια στάσιμη Τρίπολη χωρίς αθλητική ταυτότητα να χωρίζεται καθημερινά στην αιώνια κόντρα κόκκινων και πράσινων και να μην μένει ενωμένη; Κανείς!
Γιατί να μην έχουμε  αναβαθμισμένο αθλητισμό δίπλα μας, στην πόλη που μένουμε; Γιατί να μην το απαιτούμε καθημερινά με το να στηρίζουμε την ομάδα μας, να φωνάζουμε γι αυτή και να είμαστε  υπερήφανοι; Στηρίζουμε  την ομάδα της πόλης μας, και είμαστε υπερήφανοι γι αυτή. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κυρίως η Σουπερλίγκα. Εκεί μπορούμε και πρέπει να βλέπουμε διαρκώς  τον Αστέρα να πρωταγωνιστεί. Και γιατί όχι και πιο ψηλά.
Σε λίγες μέρες η ομάδα μας ξαναμπαίνει στη μάχη του πρωταθλήματος. Ας την στηρίξουμε έμπρακτα. Η Τρίπολη έχει δύναμη.



Και του χρόνου
Το πρωταπριλιάτικο έθιμο τηρώντας η στήλη θέλησε, χθες, να ικανοποιήσει τους ελάχιστους εκείνους συνδημότες μας που οφελούνται από την πλαστικούρα των καταστημάτων τους στις πλατείες, Αρεως και Κεντρική, αλλά και στον πεζόδρομο, με τα κιόσκια και τους καραγκιοζομπερντέδες που στήνουν για τους καπνιστές – πελάτες τους, υποστηρίζοντας - η στήλη -  πως τελικά εκάμθη η άρνηση του δημάρχου επ αυτού. Σήμερα, που δεν είναι πρωταπριλιά, επανερχόμαστε για την ορθότητα των πραγμάτων, λέγοντας πως η δημοτική αρχή παραμένει σταθερά πιστή στο «όχι» της, τουλάχιστον μέχρι να καλοκαιριάσει και τα κιόσκια να βγουν εκ των πραγμάτων από τους ίδιους. Ώστε,  να ζήσουμε όλοι καλά και αυτοί καλύτερα. Και του χρόνου.

Μετακινήσεις φοιτητών
Τη έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αποφάσισε να προτείνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην τελευταία συνεδρίαση της, στις 28 Μαρτίου 2011, για την έγκριση σύναψης συμβάσεων για τη μίσθωση μεταφορικών μέσων από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου , για τις μετακινήσεις φοιτητών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών υποχρεώσεών τους. Η μίσθωση μεταφορικών μέσων θα μπορεί να γίνεται σε όλες τις πόλεις όπου πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Κόρινθο) και αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2010-11. Η δαπάνη που θα προκληθεί από τις διατάξεις αυτής της απόφασης θα καλυφθεί από τις πιστώσεις του Προϋπολογισμού του Ιδρύματος (ΚΑΕ 0828) χωρίς αύξηση της κρατικής επιχορήγησης προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
 
Προστασία
Το δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης αποφάσισε ομόφωνα την χορήγηση άδειας τοποθέτησης μεταλλικών κιγκλιδωμάτων έμπροσθεν της προσόψεως κτηρίων που στεγάζονται αφενός  το κατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, στην οδό Εθνομαρτύρων, και αφετέρου το κατάστημα της Πανελλήνιας τράπεζας, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση περί λήψης μέτρων ασφαλείας σε τράπεζες. Η άδεια παραχωρείται για τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων, σχήματος «Π», στο εξωτερικό τμήμα του πεζοδρομίου για να μην εμποδίζεται η διέλευση των πεζών, με ευθύνη της τράπεζας.

Κατάληψη
Κατάληψη του δημαρχείου Δημητσάνας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας, όπως αναφέρουν, στην απαράδεκτη απόφαση της υπουργού Παιδείας για την κατάργηση του ιστορικότερου σχολείου που λειτουργούσε στη Δημητσάνα επί τουρκοκρατίας και ζητώντας την εξαίρεση του σχολείου τους από την απόφαση της υπουργού. Στο πλευρό γονέων και κατοίκων, που δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως ότου δικαιωθούν, ήταν  και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.
   
Εκδήλωση Μητρόπολης
Πνευματική εκδήλωση διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Μαντινείας και Κυνουρίας, στα πλαίσια των Παθών και της λήξης των μαθημάτων  του Κατηχητικού σχολείου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 10ην Απριλίου 2011, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, κατά τον Εσπερινό στις 6.00 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό  Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως. Κατά την εκδήλωση  θα μιλήσει ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου  κ. Δημήτριος Κουκουλομάτης  με θέμα: «Η προδοσία του Ιούδα και η μετάνοια της αμαρτωλής». Την ομιλία θα πλαισιώσει ο Χορός του Συλλόγου Ιεροψαλτών Τριπόλεως με  χοράρχη τον κ. Βασίλειο  Γεωργαρά.

Δεν αξιολογείται
Θέση για το θέμα που δημιουργήθηκε με την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου (εδώ), πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας στα όσα υποστήριξε  σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την Τρίπολη ως έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Είπε ο ο κ. Γιαννακούρας πως:  «Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης και της αναθεώρησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, γιατί αρχή και θέση μας είναι  και υποχρέωσή μας αν θέλετε απέναντι στους Πελοποννήσιους που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, να αποφασίζουμε εμείς ως αιρετή περιφερειακή αρχή για το μέλλον του τόπου μας. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Όσον αφορά για την έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, δεν τίθεται κανενός είδους αξιολόγηση. Η Τρίπολη αποτελεί το ιστορικό, διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και γεωγραφικό κέντρο της Πελοποννήσου, αυτό ουδείς δύναται να το αμφισβητήσει και εν τέλει εμείς ως περιφερειακή αρχή και το αιρετό περιφερειακό συμβούλιο είμαστε που έχουμε τον τελευταίο λόγο και τέτοιο ζήτημα δεν τίθεται».
 
Επίσχεση εργασίας
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 4 Απριλίου, το ΕΚΑΒ, λόγω επίσχεσης εργασίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι, καθώς δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες των τελευταίων τεσσάρων μηνών και τις αποζημιώσεις για τα εκτός έδρας για όλο το 2010 και είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους επ' αόριστον, έως του ικανοποιηθεί εμπράκτως το αίτημά τους

Χαμογελάτε
Ο μαύρος λέει στον λευκό:
- Εγώ όταν γεννήθηκα ήμουν μαύρος, όταν μεγάλωσα ήμουν μαύρος, όταν κάθομαι στον ήλιο είμαι μαύρος, όταν κρυώνω είμαι μαύρος, όταν τρομάζω είμαι μαύρος, όταν πεθάνω είμαι μαύρος...
Εσύ όταν γεννήθηκες ήσουν ροζ, όταν μεγάλωσες ήσουν άσπρος, όταν κάθεσαι στον ήλοι είσαι κόκκινος, όταν κρυώνεις είσαι μπλε, όταν τρομάζεις είσαι κίτρινος, όταν αρρωσταίνεις είσαι πράσινος, όταν πεθάνεις είσαι γκρί...
Και έχεις το θράσος να λες εμένα «Έγχρωμο»;


Δεν υπάρχουν σχόλια: