Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ξεσάλωσε και πήρε το μαστίγιο

Ξεσάλωσε η Διαμαντοπούλου. Πήρε το μαστίγιο και απειλεί τους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα επιδιώκει να τους μετατρέψει σε μαντρόσκυλα που θα αποτρέπουν κάθε μαχητική ενέργεια – κατάληψη των μαθητών.
Θορυβημένη από τις διαστάσεις που παίρνουν οι αντιδράσεις για το τσουνάμι συγχωνεύσεων – καταργήσεων των σχολείων, έχασε και την παραμικρή ψυχραιμία. Τα ‘βαλε ακόμη και με τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ζητώντας από τη μια βοήθεια κι από την άλλη στέλνοντας μηνύματα τρομοκρατίας. Τελεσίγραφο έστειλε σε ΟΛΜΕ-ΔΟΕ, απαιτώντας να της υποδείξει τρόπους αναπλήρωσης των «χαμένων ωρών διδασκαλίας από απεργίες, στάσεις εργασίας, καταλήψεις».
Στο απειλητικό της τελεσίγραφο σημειώνει χαρακτηριστικά: «από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με απόφαση της Ομοσπονδίας σας πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός απεργιών και στάσεων εργασίας (σ.σ. τους μπατσόκους τους ενοχλούν ακόμα κι αυτές οι άνευρες, σκόρπιες ντουφεκιές της εργατοπατερίας). Παράλληλα έγιναν καταλήψεις σχολείων με αποτέλεσμα να χαθούν επιπλέον ώρες μαθημάτων, ενώ σε ορισμένα σχολεία υπήρξε καθυστέρηση αναπλήρωσης των κενών ασθένειας ή άρνηση μετάβασης των αναπληρωτών».
Τις απειλές της Διαμαντοπούλου δεν ανέχτηκε ακόμη και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΔΟΕ (πλειοψηφούν οι Πασόκοι), που αισθάνθηκε, φαίνεται, άσχημα από το γεγονός ότι η υπουργός δεν αναγνωρίζει τις πολύτιμες υπηρεσίες χαντακώματος του εκπαιδευτικού κινήματος που προσφέρει. Άλλωστε, δεν την έπαιρνε να σφυρίξει αδιάφορα μπροστά σ’ αυτή την επίθεση από πλευράς Διαμαντοπούλου, μιας και τα σχολεία στενάζουν ακόμη από τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ και εκπαιδευτικοί (πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ!) παραμένουν ακόμη απλήρωτοι. Γι’ αυτό και επέστρεψε την επιστολή στη Διαμαντοπούλου ως «απαράδεκτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: