Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 26-5-11

Παραδοσιακά τραγούδια
Συγκίνηση και νοσταλγία πλημύρισαν την αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου Τρίπολης προχθές το βράδυ, Δευτέρα 23 Μαίου 2011. Παλιά, αλλά όχι λησμονημένα, σμυρναίικα και νησιώτικα τραγούδια απόλαυσαν οι – όχι πολλοί, αλλά τυχεροί – παριστάμενοι.
Υπεύθυνος και κύριος συντελεστής της βραδιάς ο Ηρακλής Σταυρόπουλος, τριπολιτσιωτάκι βέρο και εργάτης ανιδιοτελής  στο χώρο της Μουσικής. Την ορχήστρα που απέδωσε τα τραγούδια απαρτίζουν οι: Ηρ. Σταυρόπουλος – κιθάρα και τραγούδι, Δημ. Θανάσης – μπουζούκι, Γιάν. Γεωργέλος – κιθάρα και τραγούδι, Παντ. Σταυρόπουλος – τουμπερλέκι. Δίκαια κέρδισαν το χειροκρότημα.
Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν σεβάσμιες κυρίες,  μέλη του ΚΑΠΗ Τρίπολης (μια μικρή χορωδία) τραγούδησαν, υπό τη διεύθυνση του Ηρακλή και με τη συνοδεία της ορχήστρας, παραδοσιακά της Σμύρνης και των νησιών μας. Προσπάθεια πετυχημένη και επαινετή… «Μικρά» συμβάντα, που δεν τα παρακολουθούν ούτε οι «μεγάλοι» ούτε οι πολλοί. Όμως αυτά «αλατίζουν» και ομορφαίνουν τη μουντή καθημερινότητα – γι αυτό και το «ευχαριστούμε» και το  «εύγε» στους ταπεινούς δημιουργούς τους.(Γ.Β)

Χάρισμά τους
Αποκαλυπτικός, όπως πάντα και με στοιχεία, ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης σε προχθεσινή του παρέμβαση στο δημοτικό ραδιόφωνο, αναφερόμενος στις κλήσεις της τροχαίας που κόβονταν στους πρώην δήμους, αποκάλυψε ότι σε τρεις εξ αυτών - Μαντινείας, Τεγέας και Βαλτετσίου  - σωρεύτηκαν σε κάποια γραφεία και δεν εισπράχθηκαν για τρία ολόκληρα χρόνια σημαντικά ποσά, η αξία των οποίων  υπολογίζεται σε 350000 ευρώ. Πρόκειται προφανώς για «κοινωνική» πολιτική, «προσφορά» των τότε δημάρχων στους δημότες τους…  Ο παριστάμενος πρώην δήμαρχος κ. Βόσνος, δικαιολόγησε  το συμβάν ισχυριζόμενος ότι για το Δήμο Τεγέας επρόκειτο για μόνη την  περίοδο του 2010 και όχι την τελευταία τριετία. Οι άλλοι απουσίαζαν…

«Εργαστήρι Πολιτικής…»
Ο Δήμος Τρίπολης ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο ερευνητικό πρόγραμμα «Εργαστήρι Πολιτικής: μέτρα και προτάσεις πολιτικής για τη συμμετοχή των νέων στο νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Καλλικράτης)», θα πραγματοποιήσει τον πρώτο κύκλο διαβούλευσης με την συμμετοχή των μελών της ομάδας εργασίας (focus group). Τον επιστημονικό συντονισμό της συζήτησης έχει αναλάβει ειδική ερευνητική ομάδα με τίτλο «Πολιτική Τεχνολογία» του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η δράση υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» και το Ινστιτούτο 

Νεολαίας.
Σκοπός της διαβούλευσης είναι η ανάδειξη και ιεράρχηση θεμάτων που αφορούν στο Δήμο μας, θέματα συμμετοχής και διαβούλευσης στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, τη λειτουργία τοπικών φορέων νεολαίας όπως τα Τοπικά Συμβούλια Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν), κοκ. Τα αποτελέσματα της συζήτησης θα αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για το δεύτερο κύκλο διαβούλευσης που θα επικεντρωθεί στην διαμόρφωση ενός πλαισίου επίλυσης των σημαντικότερων προβλημάτων (και) με την συμμετοχή των νέων του Δήμου. Παράλληλα, οι πολίτες του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη
διαδικασία μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης που θα λειτουργήσει παράλληλα για αυτό το σκοπό.

Λυκουρέντζος για όλα
Την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της κυβέρνησης τονίζει στη «metro» ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, επισημαίνοντας ότι «εάν αποφασιστούν εκλογές, για εμάς είναι καλοδεχούμενες και είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε». Ο ίδιος κάνει αυτοκριτική για τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ., γι αυτό και «χρειάζεται χρόνος για να ανακτήσουμε τη χαμένη εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο και τα νέα πρόσωπα και οι νέες προγραμματικές μας δεσμεύσεις, αλλά κυρίως χρειάζεται χρόνος για να κερδίσει έδαφος η Ν.Δ. με τη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά». Στην ερώτηση για το αν «έχει θέση ξανά η Ντ. Μπακογιάννη στη Ν.Δ.», ο κ. Λυκουρέντζος απαντά πως:  «Η Ν.Δ. είναι η μεγάλη, φιλελεύθερη, δημοκρατική και λαϊκή παράταξη, της οποίας οι ιδεολογικοί ορίζοντες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ιδεών και αντιλήψεων. Δεν απομακρύνει πολιτικούς και πολίτες από τις γραμμές της. Όποιοι, όποιες επέλεξαν να ακολουθήσουν τις προσωπικές τους στρατηγικές είναι δική τους υπόθεση. Οι πληγές επουλώνονται, η Ν.Δ. δυναμώνει και ο Αντ. Σαμαράς αναδεικνύεται ως ο ηγέτης τον οποίο χρειάζεται τώρα η παράταξη και μπορεί να οδηγήσει τη Ν.Δ. στη νίκη». Τέλος δηλώνει πως θα  συνεχίσει να πολιτεύεται στην Αρκαδία και «απομένει στην κρίση των συμπατριωτών μου αν θα μου επιτρέψουν να τους εκπροσωπώ».

Χαμογελάτε
Σε κάποιο αγώνα στην Καρδίτσα χορηγός ήταν το αναψυκτικό "ΕΨΑ". Ο χορηγός συμβουλεύει τους παίκτες να διαφημίσουν το αναψυκτικό.
Βάζει ένας παίκτης γκολ και φωνάζει δυνατά:
- ΕΨΑΑΑΑ!!!
Και οι φίλαθλοι:
- Χτύπσες;!

Δεν υπάρχουν σχόλια: