Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 27-5-11

«Το όνειρο του σκιάχτρου»
Θεατρική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, στον ένατο χρόνο παρουσίας της στα πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας,  βιώνει το παραμύθι μέσα από το έργο του Ευγένιου Τριβιζά «Το όνειρο του σκιάχτρου» που παρουσιάζει από χθες Πέμπτη 26 Μαίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.  Επειδή η φαντασία δεν δεσμεύεται από σύνορα μπορεί να αγγίξει τα παιδιά όλου του κόσμου. Ο Ευγένιος Τριβιζάς, αρνείται τη διάκριση ανάμεσα σε θέατρο για ενηλίκους και θέατρο για παιδιά, σε θέατρο σοβαρό και ρεαλιστικό και σε θέατρο κωμικό ή φανταστικό και τα έργα του δεν μπορείς να τα χαρακτηρίσεις απλώς «παραμυθένια», ούτε «παιδικά» ή «φανταστικά». Η μαγεία στα έργα του, είναι συνώνυμο της «θεραπείας», σημαίνει ότι κάποιος χρησιμοποιεί τη φαντασία του για να λύσει πραγματικά προβλήματα και δεν έχει καμιά σχέση με το παράλογο. Η θεατρική ομάδα των δασκάλων  συνεπής στους στόχους της, αγγίζει με ευαισθησία το χώρο της παιδικής ψυχής και υπόσχεται στους μικρούς και μεγάλους φίλους της μια παράσταση απολαυστική και ξεκαρδιστική, στις  26, 27, 28, 30, 31 Μαΐου και 1, 2 ,3 Ιουνίου, ώρα 7.00μμ. με ελεύθερη είσοδο.
Γιορτές κερασιών
 Το δειλινό του Σαββάτου 4 Ιούνη 2011, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Γιορτές των κερασιών των νερών, των φεγγαριών και των ερώτων», ο  Πατριωτικός Σύλλογος Πλατάνου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εκπρόσωποι του Δ.(εν) Ν.(οιώθω) Τ.(ίποτα) για τη διάλυση της Ελλάδας, διοργανώνουν τις 28εςΓιορτές των Κερασιών και σας καλούν να παρευρεθείτε «ψυχή τε και σώματι », για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται (ακόμη). Γιορτές χαράς, επικοινωνίας, πολιτισμού και διασκέδασης, που σε καιρούς χαλεπούς -στον όμορφο χώρο της πλατείας «Χαρές» - θα προσφέρουν για μία ακόμη φορά κέφι, ζωντάνια και ό,τι προκύψει…
Οι νοικοκυρές του χωριού θα έχουν ετοιμάσει και φέτος  ποικιλία κερασογλυκισμάτων και ο Σύλλογος θα διαθέτει το καθιερωμένο πλέον γλυκό του κουταλιού και τα λικέρ κεράσι και βύσσινο.
Η «Ωδική (μας) Βοήθεια» θα μας διασκεδάσει μέχρι πρωίας με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια, συνοδεία εκλεκτών μεζέδων και εξαίρετου οίνου.
Αφήστε λοιπόν στο σπίτι προβλήματα, σκοτούρες, στεναχώριες και άγχη, πάρτε μαζί σας κέφι, χαρά, το απαραίτητο πανωφόρι και ό,τι ρευστό σας έχει απομείνει κι ελάτε να διασκεδάσετε και φέτος.
Ελάτε και φέτος στον Πλάτανο. Εκτός απ’ το νερό και κάτι άλλο τρέχει !!!!
Ανακύκλωση
Με την ευχή: «ανακυκλώνουμε για ένα καλύτερο αύριο», ο δήμαρχος Τρίπολης καλεί όλους τους δημότες σε ενεργό συμμετοχή στο πρόγραμμα που θα αρχίζει να εφαρμόζει ο δήμος στον τομέα της ανακύκλωσης, που περιλαμβάνει ξεχωριστή διαλογή , μεταφορά και ανακύκλωση των υλικών συσκευασίας , του χαρτιού , των μετάλλων (αλουμινίου και σιδήρου ), του γυαλιού και των πλαστικών.  Προς τούτο κάθε νοικοκυριό θα εφοδιασθεί από το Δήμο με την ειδική τσάντα ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ κάθε γειτονιά θα έχει τον δικό της μπλε κάδο ανακύκλωσης όπου οι δημότες θα αποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά. Τέλος ειδικά απορριμματοφόρα οχήματα θα συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους κάδους και θα τα μεταφέρουν στο κέντρο διαλογής που λειτουργεί στην πόλη μας.  Μακάρι να μπορέσουμε «όλοι μας να κάνουμε πράξη το όραμα , να κερδίσουμε το στοίχημα για μια πιο ανθρώπινη πόλη, φιλική στο περιβάλλον».
Καθαρισμός ακτών
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» η οποία διοργανώνεται από την ιταλική Περιβαλλοντική Οργάνωση "Legambiente". Σε αυτή λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο διάφοροι φορείς από ολόκληρη τη Μεσόγειο (σχολεία, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ξενοδοχεία κ.ά.) αναλαμβάνοντας να καθαρίσουν κάποια ακτή, πάρκο, άλσος ενώ ταυτόχρονα γίνεται μάθημα περιβαλλοντικής αγωγής στα παιδιά. Φέτος θα πραγματοποιηθεί για 2η φορά ταυτόχρονος καθαρισμός σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας από «Το Χαμόγελο του παιδιού» της Κορίνθου,  της Τρίπολης, και  της Κυλλήνης. Μαθητές, φορείς, εταιρείες και εθελοντές θα ενώσουν τις δυνάμεις τους το πρωί της 27ης Μαΐου, στη παραλία «Καλάμια» στην Κόρινθο, στη παραλία «Καλλιστώ» στη Βόρεια Κυνουρία και στην παραλία της Κυλλήνης  στον Πύργο Ηλείας.
Χαμογελάτε
Η σύζυγος:
- Έπρεπε να σε παντρευτώ για να καταλάβω πόσο ηλίθιος είσαι!
Ο σύζυγος: 
- Έπρεπε να το είχες καταλάβει από την στιγμή που στο ζήτησα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: