Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

155 μαχαιριές στην Ελλάδα από 155 π ρ ο δ ό τ ε ς ςςςςςςςςς Και ο αρχηπροδότης ανίκανος.....πολιτικά GAP

Με 155 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση της κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Το νομοσχέδιο καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αντίθετα, υπέρ ψήφισε η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου, Baby sitter του GAP η οποία νωρίτερα είχε ανακοινώσει  την αποχώρησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του μέχρι πρότινος κόμματος της.


Ο κ. Κουρουμπλής διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, την οποία ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Διατηρεί όμως, την έδρα του ως ανεξάρτητος βουλευτής.

Μετά την ψηφοφορία και το «όχι» ο κ. Κουρουμπλής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Πατριωτισμός, κατά την αντίληψη μου, είναι η σύγκρουση με την κοινωνική αδικία που δημιουργείται από την άνιση κατανομή των βαρών της κρίσης. Η απαξίωση των βουλευτών στην συνείδηση του λαού είναι αποτέλεσμα μιας στυγνής λογικής της περίφημης κομματικής πειθαρχίας που στραγγαλίζει την ουσία της πολιτικής. Το πατριωτικό και κοινωνικό καθήκον απέναντι στο τόπο και την κοινωνία είναι η στάση μου αυτή».

Πέραν του κ. Κουρουμπλή δεν υπήρξε άλλη διαρροή στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο βουλευτής Κοζάνης κ. Αλέκος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις του για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ψήφισε τελικά υπέρ.  
«Παρών» ψήφισε η Ντόρα Μπακογιάννη και όλοι οι βουλευτές του κόμματός της. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Γιώργος Λιάνης.
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι «πρώτος εγώ κατέκρινα την ΕΕ γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τη Βουλή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων»και να ανάψει το πράσινο φως για το Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας».

«Αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται αν θα καταρρεύσουμε, αυτή τη στιγμή κρίνεται αν θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την κατάρρευση», δήλωσε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Το πρόγραμμα της κυβέρνησης κρίνεται από τα αποτελέσματα, εμένα θα με κρίνει ο ελληνικός λαός, συμπλήρωσε.


Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πλέον δεν μιλά με στοιχεία, γιατί οι αριθμοί δείχνουν ποιος έχει την ευθύνη.


Μην ποντάρετε στην αποτυχία, βοηθείστε τη χώρα, τού απάντησε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: