Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Προβλήματα

Οι επιπτώσεις από τις συνεχιζόμενες  διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν  δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνική ζωή του τόπου. Πολλές βιοτεχνικές μονάδες στην Αρκαδία  κατεβάζουν τα ρολά και δεν λειτουργούν, ενώ  είναι έκδηλη η  αγανάκτηση του βιοτεχνικού κόσμου για τις επιπτώσεις της απεργίας στην ήδη βεβαρημένη οικονομική δραστηριότητα. Σε μια περίοδο που δοκιμάζεται η αντοχή της οικονομίας προστίθεται και η απεργία της ΔΕΗ για να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Και όχι μόνο σε αυτές. Τα πλέον σημαντικά από αυτά παρουσιάζονται σε κατ’ οίκον ασθενείς, που είναι υποχρεωμένοι  να ζουν με μια μάσκα οξυγόνου, η λειτουργία της οποίας εξαρτάται αποκλειστικά από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και ιδιωτικά  ιατρικά μηχανήματα σε κρίσιμες στιγμές αποδεικνύονται ανίκανα να προσφέρουν  τις υπηρεσίες τους καθώς είναι δέσμια του ηλεκτρικού. 
Γι αυτό και όλοι οι φορείς, εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, δεν είναι δε και λίγοι εκείνοι που  καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.
Ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ΓΕΝΟΠ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ -ή έστω κατά οποιασδήποτε περαιτέρω μετοχοποίησής της- είναι η φύση του ρεύματος. Ανάμεσα στα παχιά λόγια και στα βαριά συνθήματα, π. χ. «ρεύμα φθηνό - ΔΕΗ για τον λαό», ορθώνεται και το επιχείρημα ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό που απειλείται από την ιδιωτικοποίηση των μονάδων παραγωγής του. Αν, όμως, το ηλεκτρικό ρεύμα είναι τόσο κοινωνικό και τόσο σημαντικό αγαθό που δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί, τότε ουδέποτε θα πρέπει να κόβεται και για κανένα λόγο. Οι δε εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα πρέπει να είναι υπό διαρκή επιστράτευση, διότι αλλιώς μπαίνουμε στη σφαίρα του παραλόγου.  Να κόβουν, δηλαδή, σήμερα οι εργαζόμενοι το τόσο ζωτικό ηλεκτρικό ρεύμα για να μην το παράγουν αύριο οι ιδιώτες. Ποιος, όμως, σ’ αυτήν τη χώρα είδε τη λογική και δεν την παρέκαμψε; Υπάρχει αντίλογος;

Δεν υπάρχουν σχόλια: