Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Γάτος γράφει, γάτος σκούζει 29-6-11


 Ο Μεγαλόψυχος κύριος Περιφερειάρχης!

Έτσι είναι! Οι ηγέτες πρέπει να ναι και μεγαλόκαρδοι! Έτσι είναι και ο Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου! Αφού ξεκαθάρισε στο σώμα και ειδικά στους Αντιπεριφερειάρχες πως η ευθύνη της ένταξης έργων στο ΕΣΠΑ είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη, σημείωσε πως είναι διατεθειμένος και θέλει να την μοιραστεί με το Περιφερειακό Συμβούλιο… το τόνισε για να ξεκαθαρίσει πως τους κάνει ολίγον τι χάρη και ω εκ τούτου κανένας από τους Αντιπεριφερειάρχες δεν μπορεί να βγάζει δελτία τύπου και να χαίρει για εντάξεις έργων της περιοχή του στο ΕΣΠΑ. Το.. ατόπημα ήταν του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας… ο οποίος εδώ και καιρό έχει ένα θέμα με τον επικεφαλής του.

Απόφαση για μίσθωση κτιρίου
Απόφαση για την μίσθωση κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Δήμου Τρίπολης συνολικά, θα λάβει σήμερα το βράδυ το Δημοτικό συμβούλιο. Το κτίριο που αναζητούν οι σύμβουλοι είναι 2.000 – 2.500 τ.μ. Τώρα βλέπετε οι υπηρεσίες είναι σκόρπιες στην πόλη και τα ενοίκια που πληρώνουμε; Φωτιά! 200 χιλιάρικα το χρόνο δεν είναι και λίγα αν σκεφτείς πως είμαστε εν τω μέσω κρίσης! Θα γλιτώσουμε λεφτά αλλά και ταλαιπωρία οι έρημοι οι πολίτες που τώρα κάνουμε το μάντη Κάλχα για να βρούμε που στο καλό είναι κάθε υπηρεσία!

Εκστρατεία καθαρισμού χορταριών!
Επιτέλους ήρθε η ώρα της αποψίλωσης. Ήγγηκεν ή ώρα ειδάλλως θα μας έτρωγαν! Μέχρι τα τέλη Ιούλη θα έχουμε τελειώσει δεσμεύτηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καρλής ο οποίος δεν παραδέχτηκε πως υπήρξαν καθυστερήσεις στην αποψίλωση αλλά απλά επανέλαβε πως αν αυτή γινόταν νωρίτερα τότε πριν να βγει το καλοκαίρι τα χορτάρια θα ξαναμεγάλωναν και το υπάρχον κονδύλι αρκεί μόνο για μια τέτοια διαδικασία.. τι να σου κάνει λοιπόν και ο Αντιδήμαρχος;

Ανακύκλωση ναι, αποκομιδή;
Ξεκίνησε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στο Δήμο της Τρίπολης με την τοποθέτηση των μπλε κάδων. Οι κάτοικοι , αν και η ενημέρωση δεν είναι αυτή που θα έπρεπε για το τι πρέπει να κάνουν και πως, ανταποκρίνονται και γεμίζουν τους κάδους. Το θέμα που έχει προκύψει είναι στην αποκομιδή εκεί όπου εντοπίζονται προβλήματα. Κάτοικοι περιοχών διαμαρτύρονται πως οι κάδοι εδώ και 10  μέρες είναι γεμάτοι και κανείς δεν περνά να τους αδειάσει.. Τελικά μάλλον είχες δίκιο Δήμαρχε! Να βάλεις τον Ταλούμη να οδηγήσει το απορριμματοφόρο αν πάσχουμε από οδηγούς.

Και στη γωνία… αγωγές!
Έτοιμο να αντιδράσεις τις συνεχείς διακοπές ρεύματος το επιμελητήριο Αρκαδίας. Οι διακοπές ένεκα των απεργιών των εργαζομένων που αντιδρούν στην πώληση της ΔΕΗ, έχουν επιφέρει ζημιές σε επιχειρήσεις της Αρκαδίας τόσο σε εξοπλισμό όσο και σε τζίρο. Αν αυτή η κατάσταση συνεχιστεί η διοίκηση του Επιμελητηρίου δηλώνει έτοιμη να προσφύγει ακόμα και στην Δικαιοσύνη. Προς τούτο καλεί όλους τους επιχειρηματίες να γνωστοποιήσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί. Είδες η ΔΕΗ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: