Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 16-6-11

Ζώνες ανάπτυξης
Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν χθες με κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης και η Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Τσιώλη για την τελευταία απόφαση της Υπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Τίνας Μπιρμπίλη, με την οποία  εξαιρεί  από την αναστολή των οικοδομικών εργασιών τις περιπτώσεις όπου έχει ήδη εκδοθεί άδεια όπως και τις περιοχές που ανήκουν  στη ζώνη Β2. Οι ως άνω, παρουσία και του βουλευτή κ.  Κωνσταντινόπουλου δήλωσαν ότι, εν τέλει, η διαβούλευση που θα ακολουθήσει είναι πολύ σημαντική, αφού αυτή θα καθορίσει τα όρια των ζωνών της οικοανάπτυξης, με γνώμονα τους σαφείς κανόνες για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας, της ήπιας αγροτουριστικής ανάπτυξης, αλλά και της ρύθμισης της οικονομικής δράσης.

Οικογενειακά
Οικογενειακές στιγμές χαλάρωσης παρέα με τον φίλο του και στενό του συνεργάτη Χρύσανθο Λαζαρίδη πέρασε το τριήμερο στο Ναύπλιο ο Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε για άλλη μια φορά την πατρίδα της συζύγου του, Γεωργίας για να κάνει το πρώτο του καλοκαιρινό μπάνιο. Έτσι, εθεάθη χθες μαζί με την σύζυγό του, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη και την γυναίκα του στην διάσημη παραλία της Καραθώνας να επιδίδεται σε μακροβούτια και να απολαμβάνει το καφεδάκι του, αλλά και την κουβέντα με την συντροφιά του.
Χθες ο πρόεδρος της ΝΔ ξενάγησε την παρέα του στο Κονδύλι Αργολίδας, όπου και γευμάτισαν λιτά και παραδοσιακά στην ταβέρνα του χωριού.
ΥΓ: Στην ίδια παραλία της Καραθώνας, συνηθίζει να κάνει μπάνια και η βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου, αλλά προχθές δεν συνέπεσε με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τυχαίο; Πηγή: parapolitika.gr

Νεροποντή
Πληθώρα τηλεφωνικών κλήσεων δέχτηκε προχθές Δευτέρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Τρίπολης, εξ αιτίας της  δυνατής νεροποντής  που έπεσε τις απογευματινές ώρες, στην Αρκαδική πρωτεύουσα.
Το μπουρίνι κράτησε σαράντα πέντε λεπτά της ώρας, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια στην Καλαβρύτων αλλά και  πτώση δένδρου στην Πλατεία Άρεως. Όλα τα περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και με επιτυχία απ’ τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς να υπάρξει κάτι δυσάρεστο.
Μνημείο
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου 2011 στην κεντρική πλατεία της Παραλίας Τυρού η πρώτη δημόσια παρουσίαση του μνημείου πεσόντων, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του συλλόγου Πειραιά "το Λεωνίδιο". Παρότι ο καιρός ήταν άστατος παραβρέθηκε αρκετός κόσμος ντόπιοι και επισκέπτες της περιοχής.  
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του Δημάρχου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας Ιωάννη Μαρνέρη και της δημιουργού του έργου Νεφέλης Κονταρίνη. Κατόπιν μίλησαν η ιστορικός τέχνης Δρ. Ευγενία Αλεξάκη με θέμα "ο πολιτισμός ως μοχλός της τοπικής ανάπτυξης" και ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής Αλέξανδρος Τριποδάκης με θέμα "Δημόσιος χώρος και Τέχνη" (δυστυχώς λόγω της βροχής δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ομιλία του). 
Στην εκδήλωση εκτός των παραπάνω παρέστησαν και οι: Γ. Σμυρνιώτης Δήμαρχος Τρίπολης, Δ. Λαλουδάκης Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου,  Ι. Τριανταφύλλου Αντιδήμαρχος, Π. Φιλιππακόπουλος, Δ. Τσιγκούνης, Α. Καρδαράς Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου "Το Λεωνίδιο".    Πηγή: leonidion.gr

Ποδοσφαιρικά
Ο γνωστός δικηγόρος και υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Βερβεσός, νυν Πρόεδρος του ΑΣ Βρασιών, ηγείται προσπάθειας για δημιουργία μεγάλης, κοινής ομάδας του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Σε συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο εκπρόσωποι των ομάδων του Δήμου, άκουσαν τον κ. Βερβεσό να αναπτύσσει την πρότασή του υποστηρίζοντας ότι τη θέση της ομάδας του στη Δ’ Εθνική μπορεί να πάρει μια νέα ομάδα, με νέο όνομα και νέα διοίκηση, αντιπροσωπευτική για  όλες τις υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες, χωρίς να διαλυθούν, θα ενισχύουν με το καλύτερο έμψυχο δυναμικό τους, την κοινή προσπάθεια, όταν αυτό τους ζητείται.
Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, αν και οι παριστάμενοι, καταρχήν, δήλωσαν ανοιχτοί στο ενδεχόμενο, παρόλες τις  επιφυλάξεις τους στο κατά πόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ωστόσο, συμφωνήθηκε να γίνει μια νέα συνάντηση την Τετάρτη 23/6, όπου οι εκπρόσωποι των διοικήσεων θα προσέλθουν αφού πρώτα έχουν συζητήσει το θέμα στα διοικητικά τους συμβούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: