Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 16-6-11

Ξενόγλωσσες επιγραφές
Σχετικά με τις ξενόγλωσσες επιγραφές στα καταστήματα, από τη Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρίπολης ανακοινώθηκαν τα εξής: Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 2946/2001 «Περί υπαίθριας διαφήμισης κ.λ.π. ΦΕΚ Α΄ 224», καλούνται όλοι οι επιχειρηματίες του Δήμου Τρίπολης να μεριμνήσουν για την ορθή αναγραφή των επιγραφών των καταστημάτων τους στην Ελληνική γλώσσα και παράλληλη παράθεση επ΄ αυτών (όσων επιθυμούν) με μικρότερα στοιχεία ξενόγλωσσων λέξεων ή διακριτών τίτλων ή σημάτων. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπεται από τον ανωτέρω νόμο η επιβολή προστίμου στους παραβάτες.

Διάσχιση Μαινάλου
Την Κυριακή 22 Μαίου 2011 ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων θα πραγματοποιήσει μια θαυμάσια διάσχιση στο Δυτικό Μαίναλο από τη Νυμφασία, τη Βυτίνα, το Πυργάκι και την Ελάτη έως την Εφτακαρβελού και τα Βλάχικα. Ένα μεγάλο κομμάτι της πορείας θα γίνει μέσα στο υπέροχο φαράγγι του ποταμού Μυλάοντα στο σηματοδοτημένο πρόσφατα μονοπάτι από το ΣΑΟΟ. Τα ελατοδάση του Μαινάλου, τα ανθισμένα λιβάδια και τα θαυμάσια σηματοδοτημένα μονοπάτια αποτελούν εγγύηση για μια μοναδική αισθητική εμπειρία.
Στην πορεία εκτός από το ΣΑΟΟ θα συμμετάσχουν πολυπληθείς αποστολές πεζοπόρων από τους Ορειβατικούς Συλλόγους Αθηνών , Σπάρτης και Καλαμάτας.
Θα γίνουν 2 εναλλακτικές διαδρομές η πρώτη περίπου 3,30 ώρες και η δεύτερη 5,30 ώρες , η ευκολία των οποίων προσφέρεται για όλες τις δυνατότητες.
Λαμπρή παρουσία
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης θα παραστεί σήμερα Παρασκευή στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης συμμετέχοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο  ενεργά στο 1ο All Star Game Πελοποννήσου, ενισχύοντας την προσπάθεια που γίνεται για τη συγκέντρωση χρημάτων για το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Από την πλευρά του ο Δήμος Τρίπολης θα τιμήσει το μεγάλο αθλητή και προπονητή  για την προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ.

Συμβουλευτικό Κέντρο
Πιλοτικά θα αρχίσει να λειτουργεί από το ΚΕ.Θ.Ε.Α Συμβουλευτικό Κέντρο στο Ναύπλιο, σε χώρο που παραχωρεί η Δημοτική Αρχή. Το Κέντρο θα παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική στους χρήστες ουσιών και στις οικογένειές τους και η λειτουργία του θα υποστηρίζεται από ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές στην πρόληψη και θεραπεία της χρήσης ουσιών. Τα εγκαίνια του Κέντρου έγιναν χθες  Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Αγιος… Μνημόνιος
Όσο και εάν φαίνεται απίστευτο,  είναι αληθινό  ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, χθες 16 Ιουνίου, γιόρτασε  τα 59α γενέθλιά του, γιορτάζοντας ταυτόχρονα και τον Άγιο…  Μνημόνιο! Δεν πρόκειται για αντιπολιτευτικό χιούμορ, καθώς όντως στις 16 Ιουνίου γιορτάζει ανάμεσα σε άλλους Αγίους και ο συγκεκριμένος. Όπως διαβάζουμε στον «Μεγάλο Συναξαριστή», ο Άγιος Μνημόνιος διατέλεσε  Επίσκοπος Αμαθούντος της Κύπρου  κατά το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνος μ.Χ. και επονομαζόταν  «αγιώτατος». Καμία σχέση δηλαδή με το Μνημόνιο, που μόνο «άγιο» δεν θεωρείται από τους περισσότερους.  Εδώ που φθάσαμε πάντως ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Μνημόνιος θα βάλει το χέρι του, μήπως τουλάχιστον γλιτώσουμε τα χειρότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: