Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 21-6-11

Για την ιστορία
«Το μέλλον και η Ιστορία θα καταγράψουν την 16η Ιουνίου 2011 ως τη μέρα που το ΠΑΣΟΚ έφτασε μισή ανάσα από τη διάσπαση. Όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν βέβαια, μόνο που η συγκεκριμένη συγκυρία ήταν η πλέον επικίνδυνη: Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανιζόταν εξαιρετικά αδύναμος, η Κοινοβουλευτική Ομάδα αμφιταλαντευόταν σχετικά με το τι έπρεπε να κάνει, η κοινωνία ζητούσε «ανθρωποθυσίες», και τα ΜΜΕ επιβάρυναν το όλο κλίμα.
Εκείνες τις δραματικές ώρες της Πέμπτης, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, πριν περάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πόρτα του Μεγάλου Μαξίμου για τον «μεγάλο συμβιβασμό», ο «παπανδρεϊσμός» κλυδωνίστηκε. Μέτρησε ωστόσο και τους πραγματικούς συμμάχους του.
Όσοι έζησαν λοιπόν το παρασκήνιο, έχουν να λένε ότι, όπως και το 2007, το πρόσωπο-κλειδί, που εν πολλοίς άλλαξε το κλίμα, και φύλαξε Θερμοπύλες, ήταν ο Δημήτρης Ρέππας. Και μάλλον δεν ήταν τυχαία η πολιτική αναβάθμιση, από το υπουργείο Υποδομών στο «original» Εσωτερικών, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Πηγή: www.statesmen.gr

«Αγκαλιάζω το παιδί»
Στο πλαίσιο στήριξης και ενθάρρυνσης του εθελοντισμού στην Πατρίδα μας, το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Βαλτεσινίκου, του Δήμου Γορτυνίας στην Αρκαδία, διοργανώνει εκδήλωση «Γιορτή αγάπης για το παιδί, αγκαλιάζω το παιδί, αγκαλιάζω τη ζωή». Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά.
Θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Βαλτεσινίκου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 και ώρα 8:30 μ.μ. Περιλαμβάνει ομιλίες από τους: Βασίλειο Μπέλλιο, Γυναικολόγο - Μαιευτήρα Δρ. των Πανεπιστημίων Βιέννης και Αθηνών, με θέμα: «Το έμβρυο ο αγέννητος άνθρωπος». Πρεσβυτέρα Βαρβάρα Μεταλληνού, Δρ. Θεολογίας - Φιλόλογο, Πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - Η Αγκαλιά, με θέμα: «Το αγέννητο παιδί και η μητρική αγάπη». Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Μεταλληνό, Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η άγαμη μητέρα στα μάτια ενός Πατερικά Ορθοδόξου».

Η ΝΔ σε ετοιμότητα
O γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Λυκουρέντζος σε συνέντευξη του στον «Τύπο της Κυριακής» αναφέρει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα, καθώς: «η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει στη συνείδηση του ελληνικού λαού εδώ και αρκετό καιρό υπό το βάρος των ψευδών, των επιπόλαιων υποσχέσεων και της τραγικής αποτυχίας της πολιτικής της. Ήλθε η ώρα να μιλήσει ο λαός». Σημειώνει επίσης ότι η ΝΔ, 20 μήνες μετά τις εκλογές, προβάλλει ως η αξιόπιστη επιλογή των πολιτών για τη διακυβέρνηση του τόπου και εκτιμά πως η επιρροή της θα ενισχύεται διαρκώς . «Να είστε βέβαιοι ότι στις προσεχείς εκλογές , που θα γίνουν σύντομα, θα είναι το πρώτο κόμμα με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Μουσική εκδήλωση
Το Μουσικό  Σχολείο, με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς,   διοργάνωσε  υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης μια μουσική καλοκαιρινή συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό,  χθες Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 , ώρα 20:30, στο  Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.  Η  εκδήλωση συνέπεσε με την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής που καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ, του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.
Παρά θιν αλός..
Το εναρκτήριο …λάκτισμα για διασκέδαση, εν όψει καλοκαιριού, έδωσε την περασμένη Κυριακή η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης στο Παράλιο Αστρος, στην περιοχή του Ατσίγγανου και συγκεκριμένα στο κέντρο beach bar Mayo. Το κέφι μεταξύ των νεολαίων ασυγκράτητο, κράτησε ως αργά το βράδυ,  με ζωντανή  μουσική, χορό και πολλά απρόοπτα από «έγχρωμες» παρουσίες, που ανέβασαν στα ύψη το θερμόμετρο και ξετρέλαναν κάποιους δημοτικούς συμβούλους. Διασκέδασαν με την καρδιά τους εκτός των νεαρών και οι κάπως μεγαλύτεροι, ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, ο βουλευτής Ανδρέας Λυκουρέντζος,  ο Πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Γιάννης Μπόζος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταύρος Κουκάκης και Κώστας Τζιούμης, ο πολιτευτής Βασίλης Κοντοζαμάνης κ.ά.

Χαμογελάτε
Ένα παιδάκι ρωτά  τον παγωτατζή:
- Παγωτό καρότο έχετε; - Όχι, λέει ο παγωτατζής.
Φεύγει το παιδάκι. Την επόμενη μέρα επανέρχεται:
- Παγωτό καρότο έχετε; - Όχι.
Ξαναφεύγει. Αυτό γινόταν για δυο τρεις  βδομάδες. Στο τέλος ο παγωτατζής, κουράστηκε από την επιμονή του μικρού και  παραγγέλλει στον προμηθευτή του παγωτό καρότο.
Έρχεται ξανά το παιδάκι:
- Παγωτό καρότο έχετε; - Ναι, λέει ο παγωτατζής.
- Απαίσιο δεν είναι;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: