Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 8-7-11

Ναι στην ανάπλαση
Συμφωνούν τα Δ.Σ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ν. Αρκαδίας και του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, που συνεδρίασαν από κοινού την Τρίτη 5 Ιουλίου  για την ανάπλαση της πλατείας Πετρινού και την πεζοδρόμηση των γύρω δρόμων. Μάλιστα,  συμφωνήθηκε ότι πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου της πλατείας ώστε να μην κινδυνεύσει η απώλεια της χρηματοδότησης του. Με δεδομένο μάλιστα ότι εξασφαλίζεται η συμβατότητα του με τον στρατηγικό σχεδιασμό της πόλης όπως αποτυπώνεται στη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα άξιζε πάντως το κόπο να δοθεί προσοχή σε παρατηρήσεις ειδικών, έτσι ώστε με μικροεπεμβάσεις, στα πλαίσια του νόμου, να προκύψει το βέλτιστο αποτέλεσμα.  
Αγωνιούν
Οι πιο πάνω σύλλογοι, πάντως, αγωνιούν και το εκφράζουν δημόσια, επιθυμώντας  να καθοριστούν σύντομα και οριστικά οι χρήσεις γης της πόλης μας, η λύση στο κυκλοφοριακό, οι χώροι στάθμευσης, η ανάπτυξη περιφερειακών πολεοδομικών πόλων, ώστε να καταστήσουμε τη πόλη, που ζούμε και εργαζόμαστε, ανθρώπινη και αισθητικά επαρκή. Στο δε θέμα της εκτός σχεδίου δόμησης βλέπουν δυσλειτουργίες καθώς  για την έκδοση αδειών απαιτείται η προσκόμιση χαρακτηρισμού από την Δ/ση Γεωργίας ώστε να διαπιστωθεί αν το οικόπεδο βρίσκεται σε Γη Υψηλής Παραγωγικότητας, όπου απαγορεύεται η δόμηση. Μόνο που η Δ/ση Γεωργίας δεν δίδει το σχετικό πιστοποιητικό διότι δεν έχουν διαβαθμιστεί οι παραγωγικότητες της γης…
Προβολή ταινιών
Προβολές ταινιών μικρού μήκους θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι βρεθούν στα Ανω Δολιανά το Σάββατο 9/7. Συγκεκριμένα, το καφέ «Ονειρολόγιο Δολιανών» προβάλει τις ταινίες Casus Belli, Altera Pars, 2040/The Shelter, Πίσω από τις γρίλιες, Αριστερά Δεξιά, Γίνε χρήσιμος άνθρωπος όταν μεγαλώσεις, Dead in Time. Η προβολή θα αρχίσει στις 9.30 μμ.
Μνήμες μετανάστευσης
Βραδιά αφιερωμένη στον γεννημένο στην Αρκαδία ποιητή, Νίκο Γκάτσο, με αναφορά στη ζωή και στο έργο του, αλλά  και στην διαχρονική πορεία της ελληνικής μετανάστευσης, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή, 10 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στην πλατεία του Αρκαδικού Χωριού. Παρουσίαση:  Αριστοτέλης Λαδογιάννης, πρόεδρος Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης 
Μουσική/Τραγούδι:  Τούλα Μωραΐτου, Βασίλης Παπακώστας, Μιχάλης Πασαδάκης. 
Απαγγελία ποιημάτων:   Αντωνία Γαβρήλου, Ηλίας Κουγιεμήτρος. Είσοδος ελεύθερη.
Περιφερειακό συμβούλιο
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 11 Ιουλίου 2011, θα συζητηθεί η γνωμοδότηση για την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο «Βελτίωση επαρχιακής οδού Τρίπολης – Άστρους, παράκαμψη Κάτω Δολιανών (από Χ.Θ. 6+600 έως Χ.Θ. 7+770,53)», με εισηγητή τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη. Επίσης, θα συζητηθούν και τα θέματα: νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, όπως και οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα
Δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το απόλυτο για τη θεατρικλή παραγωγή «Οι συμπέθεροι από τα Τίρανα. Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Βίκυ Σταυροπούλου, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος και η Τζόυς Ευείδη είναι οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας, που απόψε παρουσιάζεται στο θέατρο του Αγιώργη. Η ιστορία δυο εύπορων οικογενειών της ελληνικής επαρχίας και η «εισβολή» ενός Αλβανού γαμπρού που ταράζει τη ζωή μιας ολόκληρης επαρχιακής πόλης. Με κεντρικό άξονα το μεταμοντέρνο ρατσισμό μας, που έχει ταυτίσει τη λέξη «Αλβανός» με τη λέξη «ύποπτος», ένα έργο που αφομοιώνει όλο το κομφούζιο της διαπλοκής και του λαϊκισμού- που εκ πρώτης όψεως είναι άσχετα με τον ρατσισμό, αλλά αποτελούν συμπτώματα της ίδιας παθογένειας- δημιουργώντας μια εκρηκτική κωμωδία.
«Πλούτος» Αριστοφάνη
Η Νεανική Σκηνή της Θεατρικής Ομάδας Τρίπολης παρουσιάζει την Παρασκευή και το Σάββατο, 15 και 16 Ιουλίου, ώρα 21:30, τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, την 11η και τελευταία σωζόμενη κωμωδία του μεγάλου αρχαίου κωμωδιογράφου. Μέσα από τον Πλούτο, που γράφτηκε στις αρχές του 4ου π.Χ. αιώνα, σε μία περίοδο πολιτικής, ηθικής και οικονομικής κρίσης για την Αθήνα, ο Αριστοφάνης φτιάχνει ένα φιλοσοφικό παραμύθι όπου, παραλείποντας  τις πολιτικές αιχμές των προηγούμενων κωμωδιών του και την έντονη αθυροστομία, εκθέτει τις απόψεις του για την ορθή απόκτηση και χρήση του χρήματος. Ο Χρεμύλος, ο κεντρικός ήρωας της κωμωδίας, ανησυχώντας για το μέλλον τού γιου του, έρχεται στο Μαντείο των Δελφών προκειμένου να ζητήσει τη συμβουλή της Πυθίας. Ο χρησμός που του δίνεται, τον φέρνει σε επαφή με τον τυφλό θεό Πλούτο ο οποίος, παρά τη σφοδρή αντίδραση της Πενίας, θα αλλάξει προς το καλύτερο τη ζωή όχι μόνο του Χρεμύλου αλλά και όλων των φτωχών Αθηναίων πολιτών.
Χαμογελάτε
Λέει η μια ξανθιά στην άλλη στο τέλος της ταινίας:
-Ξύπνα ρε σε πήρε ο ύπνος.
Και λέει η άλλη:
-Καλά πες του ότι θα τον πάρω αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: