Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 1-8-11

Κλείσιμο ΟΤΕ
Διαμαρτύρεται το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας και με ψήφισμά του, κατά τη συνεδρίαση της 25ης Ιουλίου 2011, σχετικά με το ζήτημα της πρόθεσης της διοίκησης του ΟΤΕ για κλείσιμο του καταστήματος του ΟΤΕ στο Αστρος, καταγγέλλει πως «αυτή η ενέργεια θα έχει ως συνέπεια την κακή εξυπηρέτηση των δημοτών μας, την έκπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στους δημότες μας και την πιθανότητα αρνητικών επιπτώσεων στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων». Γι αυτό και καλεί  τη διοίκηση του ΟΤΕ να επανεξετάσει το σχεδιασμό του για το θέμα αυτό.

Ασχημο τέλος
Δεν είχε τελικά αίσια έκβαση η αναζήτηση του 40χρονου, κατοίκου Τρίπολης, η τύχη του οποίου αγνοείτο από το πρωί της Δευτέρας 25 Ιουλίου από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τρίπολης, κατόπιν δήλωσης εξαφάνισης από υπαλλήλους του Ιδρύματος.  Όπως έγινε γνωστό , στελέχη της Ελληνικής  Ομάδας Διάσωσης  Τρίπολης , που συμμετείχαν  στις έρευνες  βρήκαν το 40χρονο κρεμασμένο σε δέντρο  , στη δυτική πλευρά  του αλσυλίου , σε κοντινή απόσταση από το Ψυχιατρείο. Εκεί άλλωστε είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες των αρχών.
 Σύμφωνα με πληροφορίες,  βρέθηκε   σημείωμα  του αυτόχειρα,  όπου εξηγεί τους λόγους  που τον οδήγησαν   στην αυτοκτονία.

Σε απομόνωση
Για την καθυστερούμενη διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών της Εθν. Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας, που έχει ως αποτέλεσμα την απομόνωση των επιχειρηματιών της Μεγαλόπολης κάνει λόγο σε επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Ι.Ραγκούση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Ιωάννης Μπουντρούκας.
 Μεταξύ άλλων ο κ. Μπουντρούκας αναφέρει ότι «ο επιχειρηματικός κόσμος της Μεγαλόπολης αγανακτεί και αγωνιά για τη συνεχώς καθυστερούμενη διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών της Εθν. Οδού Μεγαλόπολης – Καλαμάτας, με αποτέλεσμα την εδώ και δύο χρόνια επιχειρηματική και αναπτυξιακή απομόνωση του. Το πρόβλημα είναι γνωστό σε όλους, η προτεινόμενη συνδετήρια οδός μέσω της περιοχής Περιβολίων έχει εξελιχθεί σε «γεφύρι της Άρτας» από τις καθυστερήσεις, τα κωλύματα και ότι άλλο,  χωρίς να έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα η σύνδεση με τον Ε.Ο. Μεγαλόπολης – Καλαμάτας.
Το τεράστιο πρόβλημα για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Μεγαλόπολης είναι ότι ο οποιοσδήποτε διερχόμενος στη Νέα Εθνική Οδό Μεγαλόπολης – Καλαμάτας  για να μπει στη πόλη της Μεγαλόπολης θα πρέπει να διανύσει περί τα 20 χιλιόμετρα, πράγμα ασύμφορο οικονομικά λόγω του κόστους των καυσίμων, της οικονομικής κρίσης της αγοράς  και υπερβολικά  επιζήμιο για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής».
Τέλος ο κ. Μπουντρούκας αναφέρει στον κ. Ραγκούση ότι «θα πρέπει να προγραμματιστεί  η ολοκλήρωση τουλάχιστον των υπό κατασκευή τμημάτων ώστε η μεταφορά αγαθών και προσώπων να συνεχίζεται με τις μικρότερες δυνατόν επιβαρύνσεις για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και τους κατοίκους των περιοχών αυτών».
 
Χαμογελάτε
Μια πολυεθνική εταιρεία στατιστικής, έκανε κάποτε μια παγκόσμια έρευνα, θέτοντας το παρακάτω ερώτημα: "Ποια είναι η άποψή σας για την έλλειψη τροφής στον υπόλοιπο κόσμο;" 
Τελικά η έρευνα απέτυχε παταγωδώς. Η αιτία; 
1. Στην Αφρική, ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει "τροφή". 
2. Στην Ανατολική Ευρώπη, ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει "άποψη". 
3. Στην Δυτική Ευρώπη, ο κόσμος δεν ήξερε τι σημαίνει "έλλειψη". 
4. Τέλος, στην Αμερική (USA) δεν ήξεραν τι σημαίνει "υπόλοιπος κόσμος"!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: