Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 2-8-11

Μαρτύριο…
Το μαρτύριο της σταγόνας υφίσταται η ομάδα  του Αστέρα, μετά τα δημοσιεύματα  που τη θέλουν να υποβιβάζεται στην δεύτερη κατηγορία, επειδή ο  ιδιοκτήτης της Δημήτρης Μπάκος και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Μποροβήλος κατηγορούνται ήδη  α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με βάση το πόρισμα της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου.
Στα δημοσιεύματα αυτά η ΠΑΕ απαντά: Ουδέποτε η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης έχει εμπλακεί σε παιχνίδια στοιχηματισμού και προκαθορισμένων αποτελεσμάτων και η προσπάθεια σπίλωσης της ομάδας μας, απ' όπου κι' αν προέρχεται, θα πέσει στο κενό. Δηλώνουμε δε ότι θα προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας, έναντι όλων αυτών, με κάθε νόμιμο τρόπο.

Δημοτικό τραγούδι
Πραγματοποιήθηκε το περασμένο  Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, στα Λαγκάδια, ο 38ος  Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού  που διοργάνωσε ο Δήμος Γορτυνίας. Παρέστησαν  ο βουλευτής και τέως υφυπουργός  Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου  Γορτυνίας Πέτρος Ζούνης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, κλπ.  Τη παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γνωστή δημοσιογράφος, με καταγωγή τα  Λουτρά Ηραίας,  Πηνελόπη Γαβρά, ενώ την  κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Βασιλική Παναγιωτοπούλου, λαογράφος-καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Περικλής Παπαπετρόπουλος καθηγητής ταμπουρά και μουσικής, Γρηγόρης Κακούρης μουσικός-καθηγητής.

Ποιοι  βραβεύτηκαν
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης  εκτέλεσης  δημοτικού τραγουδιού  για ενήλικες δόθηκε στο Δημήτριο Καραχάλιο, 19 ετών φοιτητή Φιλολογίας, από το Άστρος για το τραγούδι: «Απόψε τα μεσάνυχτα» (Σινασός Μ.Ασίας). Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης  εκτέλεσης  δημοτικού τραγουδιού  για νέους έως 18 ετών, δόθηκε στις αδελφές Γεωργία και Παναγιώτα Συριοπούλου 8 και 10 χρονών αντίστοιχα, από τη Τρίπολη για το τραγούδι: «Αηδόνι εκελάηδαγε».
Το  βραβείο στη κατηγορία καλύτερης εκτέλεσης μουσικού οργάνου δόθηκε στο Χρήστο Χάρη με καταγωγή από την Ήπειρο που διαγωνίστηκε στο κλαρίνο. Το  βραβείο, στη κατηγορία για το σπάνιο και ανέκδοτο τραγούδι, δόθηκε στην Ανέτα Γεωργουλοπούλου από την Ηλεία.

Ποδηλατάδα
Η κίνηση «Ζωή Ποδήλατο» ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη (3.8.2011) θα πραγματοποιήσει μια βραδινή ποδηλατοβόλτα μόνο για μεγάλους. Πρόκειται για εύκολη διαδρομή, που  θα καταλήξει σε  πάρτι, σε μπαράκι της πόλης. Ραντεβού δίνεται  στην Πλατεία Αγίου Βασιλείου, στις 9.30 το βράδυ.

Χαμογελάτε
Ο δάσκαλος μπαίνει μέσα στη τάξη και λέει στα παιδιά:
- Σήμερα στο μάθημα της ζωολογίας θα μιλήσουμε για τον χιμπατζή. 
Βλέπει τον Τοτό να κοιτάει έξω από το παράθυρο.
- Που χαζεύεις, παιδί μου;! Εμένα να κοιτάς!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: