Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ


Το ότι θα ‘ρχόταν μια μέρα που όλα σχεδόν τα Πασοκικά, και όχι μόνο, Μέσα Ενημέρωσης θα «έπαιρναν αγκαζέ» τον Τατούλη και θα πρόβαλαν ολημερίς κι ολονυκτίς την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ούτε οι ίδιοι οι Πασόκοι δεν πρέπει να το περίμεναν.
Στην πολιτική όμως, όπως και στο σεξ, όλα επιτρέπονται και τίποτα δεν απαγορεύεται. Και η πραγματικότητα είναι αυτή ακριβώς: Ότι το ΠΑΣΟΚ, από την στιγμή που έχει κοντά του ουκ ολίγα ΜΜΕ, έχει την δυνατότητα να «σπονσονάρει» τον Πέτρο, τονίζοντας κατά περίπτωση και με ιδιαίτερη έμφαση την... υπερκομματική ταυτότητα αυτής της υποψηφιότητας.
Τι είναι λοιπόν ο Τατούλης; Ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης λέει ο ίδιος. Το ίδιο ακριβώς λένε και ο Καρατζαφέρης και ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου. Οι τοπικοί «πράσινοι καρεκλοκένταυροι» όμως, έχουν άλλες αγωνίες. Αυτοί έχουν αναλάβει μια σχετική δύσκολη αποστολή. Πρέπει να πείσουν τα τοπικά «πράσινα μέλη», ότι δεν υποχώρησε το κόμμα, ότι δηλαδή δεν κρύφτηκε πίσω από έναν Δεξιό, αλλά ότι έκανε μια συμφέρουσα συμφωνία μαζί του. Τι προσπαθούν λοιπόν να περάσουν οι τοπικοί «καρεκλοκένταυροι» Πασόκοι προς τα μέλη και τους ψηφοφόρους τους; Ότι μεταξύ Πασόκ και Πέτρου έγινε μία... διαπραγμάτευση, και ότι το κόμμα εξασφάλισε ότι και οι πέντε αντιπεριφερειάρχες της Πελοποννήσου θα προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος ο Τατούλης βέβαια, δηλώνει ότι «αυτός δεν μπαίνει σε τέτοιου είδους διαδικασίες συναλλαγής και συνεννόησης» αλλά στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι λέει ο Πέτρος, αλλά τι λέει το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθειά του να μην του φύγουν οι σκληροπυρηνικοί Πασόκοι ψηφοφόροι του.
Από την άλλη όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περίπτωση του Καρατζαφερικού ΛΑΟΣ, που έσπευσε πρώτο να δηλώσει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Τατούλη. Οπότε το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο: Το ΛΑΟΣ τι ακριβώς θα πάρει; Δεν θα πάρει δηλαδή ούτε έναν αντιπεριφερειάρχη; Θα περιοριστεί  μόνο σε μερικούς συμβούλους και αυτό είναι όλο; Είναι δυνατόν η Προεδράρα ο Καρατζαφέρης, να έκανε μια τόσο μη συμφέρουσα για το κόμμα του συμφωνία; Όχι τίποτα άλλο, αλλά την τελευταία περίοδο, διέρρευσε στην πιάτσα μια πληροφορία που έλεγε ότι ο Καρατζαφέρης θα ήθελε πολύ να δει να πλαισιώνει τον Τατούλη ένας αντιπεριφερειάρχης του ΛΑΟΣ και μάλιστα από την Λακωνία! Το τι θα γίνει στο τέλος, και  το τι ακριβώς θα δούμε ή τι δεν θα δούμε, δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε από τώρα. Κοντός ψαλμός αλληλούια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: