Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


αρξώμεθα περί «Καλλικράτους» και Δημοτικών εκλογών. Ένας τεράστιος σε έκταση δήμος, με πολλά προβλήματα, πολλές ιδιαιτερότητες. Η νέα δημοτική αρχή έχει, θα έχει, πολλή δουλειά μπροστά της. Και ποιος θα είναι ο νέος δήμαρχος;
«Χρισματούχοι» είναι ένας ώριμος άνδρας και ένας αρκετά νεώτερός του, ο Παρ. Παρασκευόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Στάθ. Κούλης από την Νέα Δημοκρατία. Κάθε ένας από τους εξασφαλίσαντες κομματική (υπο)στήριξη «απειλείται» και από «αντάρτικο» συνδυασμό. Ο Παρ. Παρ., από τον νεαρό Γιάννη Γιαννόπουλο, νομαρχιακό σύμβουλο, και ο Ευστάθιος από τον δήμαρχο Κοντοβάζαινας Ηλ. Αποσκίτη. Ουδείς όμως θα εκπλαγεί αν, τελικά, και οι δύο «αντάρτες» καταθέσουν τα όπλα... Οι κομματικές πιέσεις γαρ... Αν και οι «αντάρτες», οι πραγματικά ανεξάρτητοι καλύτερα, στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έπρεπε να είναι ο κανόνας. Παρασκευάς και Στάθης λοιπόν και το αποτέλεσμα της μάχης αβέβαιον.
Τον φίλο μου τον Δημ. Γαβρά, πραγματικό εργάτη του κόμματος, δεν τον ετίμησε το ΠΑΣΟΚ-προτιμάει κι αυτό τους τιτλούχους από τους απλούς αγωνιστές. Μεγάλο ερωτηματικό (ως πότε;) η τύχη του Γιώργου Μπαρούτσα, δημάρχου Τρικολώνων και προέδρου της ΤΕΔΚΑ, ανδρός απόλυτα αυτοδιοικητικού. Δεν θα μείνει έξω από το «παιχνίδι» ο Γιώργης-αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Προσοχή, Γορτύνιοι, στην Γορτυνία μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: