Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ


Έχουμε τρελαθεί εντελώς; Έχουμε «κόψει καπίστρι» και οδεύουμε ολοταχώς για το Ψυχιατρείο; Παλαβώσαμε και δεν ξέρουμε τι μας γίνεται;
Είναι δυνατόν να βγαίνεις να πιεις έναν καφέ, να πέφτεις πάνω σε μια παρέα ένθερμων Κοτσιανικών οπαδών, και να ακούς απ’ αυτούς το... παραψυχολογικό σενάριο, ότι όπου να ‘ναι, θα εμφανιστεί ο Κοτσιάνης σαν υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης; Ξαναρωτάω: Τρελαθήκαμε; Είμαστε για δέσιμο με ζουρλομανδύα; Παιδιά δεν κάνω πλάκα. Σοβαρά μιλάω. Το άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά. Ότι δηλαδή ο Αλέκος, θα κάνει το μεγάλο «ντου» και θα σκάσει μύτη σαν εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος!!! Κι όταν ρώτησα αυτούς που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, για ποιον λόγο να κάνει αυτό το «σάλτο μορτάλε» ο Κοτσιάνης, πήρα την απάντηση ότι κάποιες δημοσκοπήσεις π ου  έχουν γίνει, δεν είναι και τόσο αισιόδοξες, και ότι ο μόνος που μπορεί να γυρίσει το παιχνίδι έστω και στις... καθυστερήσεις είναι ο Αλέκος!!!
Όταν ακούς τέτοια πράγματα την ώρα που πίνεις τον καφέ σου, κατ’ αρχήν κινδυνεύεις να στραβοκαταπιείς και να πνιγείς με το κουταλάκι που ανακατεύεις τον εσπρέσο! Οπότε δύο πράγματα μπορείς να κάνεις, για να αποφύγεις τα χειρότερα. Ή σηκώνεσαι από το τραπέζι και φεύγεις, ή αν σε τρώει ο κώλος σου παραμένεις και παίρνεις μέρος στον καφενόβιο διάλογο της αρλούμπας. Με κάθε ειλικρίνεια σας λέω πως έκανα το δεύτερο, πράγμα που σημαίνει πως κι εγώ δεν πρέπει να είμαι στα καλά μου, και πως πολύ δύσκολα θα αποφύγω εν ευθέτω χρόνω τον... ζουρλομανδύα.
Αφού επέλεξα λοιπόν να παραμείνω στο τραπέζι, εξέφρασα μερικές απορίες: Πως είναι δυνατόν, κοτζάμ ΠΑΣΟΚ, κυβερνών κόμμα να μπαίνει στην διαδικασία «να παίζει τις κουμπάρες» στο παραπέντε των Δημοτικών εκλογών; Εδώ είπαμε πως και πώς να καταλήξει σε ποιον υποψήφιο θα δώσει στήριξη, και τώρα που κατέληξε θα τα κάνει πάλι μαντάρα, για να χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας; Είναι δυνατόν να συνηγορήσουν για κάτι τέτοιο, οι δύο «πράσινοι» βουλευτές Αρκαδίας Ρέππας και Κωνσταντινόπουλος; Και τι σόι υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Αλέκος; Χρισματούχος; Θα πρωτοτυπήσει το ΠΑΣΟΚ και για πρώτη φορά στα Αυτοδιοικητικά χρονικά θα εμφανίσει... δύο χρισματούχους υποψήφιους Δημάρχους; Κι ας υποθέσουμε πως το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίσει δύο, και ότι θα βγάλει το φωτοστέφανο του χρίσματος πάνω από το κεφάλι του Δελφάκη και ότι θα το τοποθετήσει και πάλι πάνω από το κεφάλι του Αλέκου. Σε μια τέτοια φάση, ο Δελφάκης θα μείνει αδρανής; Θα κάτσει να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου ή του απλού παρατηρητή;
Φυσικά, οι ταλαντούχοι σεναριογράφοι συνομιλητές μου, δεν έλυσαν καμία απ’ τις παραπάνω απορίες μου, λέγοντάς μου μόνο ότι «όλα γίνονται». Φυσικά και όλα γίνονται, τους είπα. Όλα γίνονται, εκτός απ’ αυτό που μου είπατε. Αφήστε που έχω και την υποψία ότι για να κυκλοφορείτε στην πιάτσα τέτοια σενάρια, κάπου αποσκοπείτε. Αυτά τους είπα, και όντως αυτή τη φορά σηκώθηκα από το τραπέζι για να φύγω, και να επιστρέψω στην πραγματικότητα. Και ποια είναι η πραγματικότητα; Ιδού:
  • Είναι γεγονός ότι ο Κοτσιάνης δεν μένει αδρανής. Τρέχει κι αυτός, προκειμένου να κατευθύνει ψηφοφόρους προς τον Δελφάκη.
  • Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το αν μένει ικανοποιημένος από το κλίμα που επικρατεί στις πέριξ της Τρίπολης περιοχές. Για παράδειγμα, το κλίμα στην Τεγέα είναι καλό για τον Δελφάκη;
  • Οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο η περιοχή της Τεγέας, όσο κι αυτή της Μαντινείας αποτελούν «αγκάθια» και πως το... Κοτσιανικό δελφικό επιτελείο προσπαθεί να βρει διόδους για καλύτερη συγκομιδή.
  • Η αλήθεια είναι ότι ο Αλέκος κατέβαλε ομολογουμένως φιλότιμες προσπάθειες για να συνεργαστεί ο Δελφάκης και με τον Καβουρίνο και με τον Βόσνο και με τον Τσαγγούρη.
  • Μην περιμένετε προσχώρηση του Τσαγγούρη στον Παυλή. Την στήριξή του όμως, ναι.
Αν ο Βόσνος έβαζε για Δήμαρχος, ένας απ’ τους πρωτοκλασάτους υποψήφιους Δημοτικούς του συμβούλους, θα ήταν και  Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος, ο οποίος  Τριαντάφυλλος, αυτή τη φορά θα είναι υποψήφιος Δημοτικός σύμβουλος με τον Παυλή! Αφού λοιπόν ο Τριαντάφυλλος θα είναι με τον Παυλή, είναι δυνατόν να μην είναι κι ο Βόσνος με τον Παυλή

Δεν υπάρχουν σχόλια: