Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ


Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Η ΓΣΕΕ στις 14 Οκτώβρη αποφάσισε να πραγματοποιήσει απεργία στις 15 Δεκέμβρη! Δυο μήνες μετά!
Ο καθένας καταλαβαίνει, βέβαια, ότι πρόκειται για τη γνωστή «εθιμοτυπική απεργία» που γίνεται κάθε χρόνο. Έπρεπε, όμως, να την ανακοινώσουν από τώρα, για να μπορεί ο Παναγόπουλος να λέει πως κάποιοι διαστρέβλωσαν αυτά που είχε πει στο Ρόιτερς.

«Πρέπει να δούμε τη συμμετοχή των εργαζομένων και των απλών πολιτών στους αγώνες. Χρειάζεται απεργία, αλλά χρειάζεται και μαζικοποίηση του αγώνα [...]. Πρέπει να θέσουμε συγκεκριμένα αιτήματα πρέπει να μας εμπιστευθεί ο κόσμος». Αυτά είπε στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ ο επικεφαλής της και γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Να εμπιστευτούν οι εργαζόμενοι της ΓΣΕΕ! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
Αυτή τη φορά το πήγε και παραπέρα. Ανακάλυψε... νίκες: «Τα μέτρα του μνημονίου ήταν σκληρότερα και τα ανακόψαμε. Μπορέσαμε με την ΕΓΣΣΕ και διασώσαμε τον 13ο και 14ο μισθό. Με αυτή την κίνηση ακόμα και στο μνημόνιο  επιφέραμε ρωγμή»! Το ότι η ίδια η τρόικα δήλωσε ότι δεν ζητά περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και μετά το ίδιο πράγμα διεκδίκησε η κυβέρνηση προφανώς δεν έχει καμιά σημασία για τον Παναγόπουλο. Οι εργατοπατέρες «φτιάχνονται» δημιουργώντας νίκες, μέχρι να περάσει η ώρα και να πάνε για την καθιερωμένη ουζοποσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: