Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΟΥ «ΟΧΙ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ


Με μεγαλοπρέπεια και παρουσία πλήθους κόσμου εορτάσθηκε στην πόλη μας η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μετά τη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου, και τον πανηγυρικό της ημέρας από τον καθηγητή κ. Ακη Χουζούρη, επακολούθησε επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρου Πάγκαλου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του βουλευτή κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Νομάρχη Αρκαδίας κ. Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, του Δημάρχου κ. Αλέξανδρου Κοτσιάνη, επί κεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου και της στρατιωτικής και αστυνομικής ηγεσίας του νομού.

Μετά την παρέλαση των μαθητών των σχολείων και των ενόπλων δυνάμεων, επακολούθησαν οι συνήθεις δηλώσεις των πολιτικών.

Ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στην παρούσα οικονομική συγκυρία και  σε  σχετική ερώτηση για τις δηλώσεις Προβόπουλου τόνισε ότι: «ο κ. Προβόπουλος ανακατεύτηκε με πολλά θέματα που δεν έπρεπε να ανακατευτεί. Ασχέτως Προβόπουλου, έχω ένα δήμο στη περιοχή μου που χρωστά 2,5 δις ευρώ. Πριν από ένα μήνα ήμουν σε ένα συνέδριο στη Σμύρνη και ήταν και το ΚΑΠΗ εκεί. Τους είδα με χαρά και αγάπη. Αλλά συνδυάζονται 2,5 δις με το εξωτερικό; Μήπως πρέπει να βάλουμε λίγο μυαλό δηλαδή; Και η εκδρομή αυτή δεν είναι τυχαία παραμονές εκλογών».
Πάντως ο κ. Πάγκαλος δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας ότι οι εκλογές  αυτές είναι βαθειά αυτοδιοικητικές, σε σημείο που δεν υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν, και πως το ΠΑΣΟΚ είναι σκληρός αντίπαλος, καθώς πολλοί ονειρεύτηκαν την ήττα του αλλά λίγοι την πέτυχαν.

Στο ιδεολογικό στίγμα της ημέρας στάθηκε ο Γραμματέας της ΝΔ κ. Λυκουρέντζος για να πει πως « ο άδολος πατριωτισμός και οι ηρωικές πράξεις στον πόλεμο του 40 συγκροτούν ένα φωτεινό παράδειγμα το οποίο διδάσκει από γενιά σε γενιά τη αγάπη στη πατρίδα την αφοσίωση στο καθήκον, για την προστασία της ακεραιότητας του τόπου».
Ερχόμενος ωστόσο στη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα  μίλησε για έναν πρωθυπουργό που είναι πανικόβλητος και προεξοφλεί την ήττα των συνδυασμών τους οποίους στηρίζει στις προσεχείς εκλογές». Είναι πρωτοφανές αυτό το φαινόμενο, δήλωσε ο κ. Λυκουρέντζος,  ο Πρωθυπουργός να αποδιοργανώνει τη δημόσια ζωή της χώρας και να προκαλεί ζημιά για τη χώρα στις διεθνείς αγορές, όπως έδειξαν χθες τα πράγματα, και μάλιστα σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία δεν εξαρτάται η πορεία της κυβέρνησης. Αλλά αλλού είναι το πρόβλημα. ΤΟ ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει γιατί κέρδισε τις εκλογές με έναν μεγάλο πολιτικό εκβιασμό ότι θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας , με μία σωρεία ψευδών ότι θα δώσει αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό, ότι θα επανακρατικοποιήσει τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή,  θα διώξει τους Κινέζους, κι όλα αυτά  τα οποία σήμερα δεν μπορεί να εφαρμόσει το υποχρεώνουν  να βρίσκεται σε ένα αδιέξοδο για την κυβέρνησή του.
…. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε με όπλο την αλήθεια, κατέληξε ο κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: