Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Ν’ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ

Με το που έκλεισαν οι κάλπες εξαντλήθηκε και η αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής, τα στελέχη της ΝΔ που εμφανίστηκαν στα τηλεοπτικά πάνελ έριχναν το βάρος στην ανάγκη «συναίνεσης», αφήνοντας στην άκρη τις αντιμνημονιακές κορόνες, τις οποίες θυμούνταν μόνο όταν τους ρωτούσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς, στη δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου, δεν ανέφερε ούτε μια φορά τη λέξη Μνημόνιο. Την απέφυγε όπως ο διάολος το λιβάνι.
Δευτέρα και Τρίτη είχαμε ρεσιτάλ «συναινετικών» δηλώσεων και επίδειξη «υπευθυνότητας» και «εθνικού καθήκοντος».

Η στάση της ΝΔ είναι «στάση εθνικής και κοινωνικής ευθύνης», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Παναγιωτόπουλος, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι η ΝΔ έχει ψηφίσει πάνω από 30 από τα 60 νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρας, αφήνοντας στη μπάντα τα προεκλογικά «αντιμνημονιακά», κάλεσε την κυβέρνηση «για το έλλειμμα, τα μέτρα να στραφεί προς την κατεύθυνση που λέει και η Τράπεζα της Ελλάδος»! Τι λέει η ΤτΕ είναι γνωστό. Να καταργήσουν ακόμα και τα ΚΑΠΗ!
Ο Ν. Δένδιας το πήγε πιο πέρα από τον Παναγιωτόπουλο, μιλώντας στο Mega: «Η ΝΔ έχει ψηφίσει 53% των νομοθετημάτων της κυβέρνησης. Έχουμε καταβάλει πολιτικό κόστος. Έρχεται η τρόικα. Δεν θα έπρεπε να καλέσει τον Σαμαρά ο πρωθυπουργός να συζητήσει μαζί του;»! Ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος υπερθεμάτισε στην ίδια κατεύθυνση: «Υπάρχει η διάθεση συνεννόησης και συμπαράστασης στα ζητήματα εκείνα τα μεγάλα και τα μείζονα προκειμένου η πατρίδα να βγει μια ώρα αρχύτερα από τη δύσκολη περίοδο στην οποία βρίσκεται σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: