Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με την ευκαιρία της κήρυξης της εβδομάδας 22-28/11/2010 ως "εβδομάδας ελεύθερης πρόσβασης στις υπηρεσίες της δημόσιας υγείας" από την  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ), η Ένωση 
Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας έδωσε συνέντευξη τύπου, χθες Παρασκευή 26 
Νοεμβρίου 2010, στα γραφεία του Ιατρικού  Συλλόγου Αρκαδίας, με  θέμα, "η πορεία της Δημόσιας Υγείας στην Αρκαδία. Η περίπτωση του   Παναρκαδικού Νοσοκομείου".

Κατ αυτήν, ο κ. Κ. Ζαχαριάς, Πρόεδρος της Ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Αρκαδίας αναφέρθηκε σε δράσεις των γιατρών του Παναρκαδικού νοσοκομείου, όπως η καμπάνια, προ μηνός, ενάντια στον χρηματισμό των γιατρών, κοινώς «φακελάκι»,  δεδομένου ότι η υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και πρέπει όλοι οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο, ιδίως σε καιρούς δύσκολους σαν τους σημερινούς.
Στάθηκε  ιδιαίτερα στον προϋπολογισμό της υγείας του 2011 που είναι μειωμένος κατά 1,4 δις ευρώ, γεγονός που σημαίνει πολλά για την  εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, εκφράζοντας παράλληλα  την αντίθεσή του για το εισιτήριο στα νοσοκομεία ή ΚΥ, χαρακτηρίζοντάς το ως «διόδια υγείας», τα οποία μπορούν  να αυξηθούν  μελλοντικά. Γι αυτό και καυτηρίασε την ολοήμερη λειτουργία του νοσοκομείου στα τακτικά ιατρεία, μέχρι τις 10 το βράδυ,  με όρους καθαρά ιδιωτικούς,  όπως καυτηρίασε και τη διαφθορά από τις προμήθειες και τις συνταγογραφήσεις. «Διαφωνούμε με τα μέτρα περικοπής των δαπανών», όπως και με την «οροφή» των δαπανών, είπε ο κ. Ζαχαριάς και ζήτησε αυστηρό έλεγχο των ιατρικών εξετάσεων, ώστε να μην καταστρατηγούνται, για να πλουτίζουν μερικοί. 

Ο κ. ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο κ. Γ. Σαμαρτζής, μέλος της Ένωσης των Νοσοκομειακών Γιατρών Αρκαδίας, για το Παναρκαδικό νοσοκομείο, από τα πλημμελή έργα που έγιναν την περασμένη τριετία, και από την οικονομική κρίση που μας οδηγεί σε αδιέξοδα, ώστε να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.
Το νοσοκομείο λειτουργεί σε επισφαλή βάση, τόνισε, μετά την περικοπή των εφημεριών, που οδηγεί σε απογευματινά ιατρεία μόνο με ειδικευόμενους,, ώστε να υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή, παρά τις φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλονται εκ μέρους του ιατρικού προσωπικού. Όλα αυτά για 6000 ευρώ το μήνα, τόση είναι η διαφορά για να καλυφθούν οι ανάγκες των εφημεριών από ειδικευμένους γιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: