Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο ΔΙΠΛΟΣ ΑΘΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΗ

Και όμως, ο νικητής των δημοτικών εκλογών στην Τρίπολη δεν είναι ένας. Είναι δύο. Προηγείται ο Παυλής. Και ακολουθεί ο Σμυρνιώτης. Παραίσθηση ή αλήθεια; Να το δούμε.
Κόντρα σε όλα τα αρχικά προγνωστικά, ο Παυλής καταφέρνει να ξεπεράσει κατά εφτά ολόκληρες μονάδες τον επίσημο χρισματούχο του ΠΑΣΟΚ και να τερματίσει δεύτερος την πρώτη Κυριακή. Έναν χρισματούχο πίσω από τον οποίο είχαν συνταχθεί οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι Κοτσιάνη με το «μηχανισμό» της εξουσίας, μαζί με τους βουλευτές και το μηχανισμό του κόμματος.
Συν το γεγονός ότι κατέβηκε και άλλος συνδυασμός από τον ίδιο ιδεολογικό χώρο, αυτός του Γεωργακόπουλου. Ο κόσμος όμως είχε άλλη άποψη. Αλλού το όνειρο, αλλού το θάμα. Άθλος πρώτος.
Τη δεύτερη Κυριακή και ενώ ο Σμυρνιώτης έχει επαναπαυτεί στη διαφορά των 12,5 μονάδων, των 3.500 ψήφων, γίνεται το απίστευτο come back, πάλι κόντρα στα προγνωστικά. Ο Παυλής καταφέρνει να καλύψει τη διαφορά των 3.500 ψήφων και χάνει στο νήμα για μόλις 280 ψήφους που σημαίνει 140 ψηφοδέλτια αντίθετα. Άθλος δεύτερος.
Υπάρχει βέβαια και τρίτος νικητής. Ο Κοτσιάνης. Μετά το στραπάτσο του πρώτου γύρου και τη στεναχώρια, ήρθε ο δεύτερος γύρος με την εκλογή του Σμυρνιώτη. Αγαλλίαση φανερή και ανακούφιση. Πανηγυρισμοί και «δικαίωση».
Το σχέδιο ήταν απλό. Σε αυτά είναι μανούλες. Ανάλογα την περίπτωση, προτρέπουμε  μόνο την οικογένειά μας να ψηφίσει Σμυρνιώτη (για να μην καρφωθούμε). Μοιράζουμε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (γερόντια με αλτσχάιμερ και συναφείς παθήσεις) ψηφοδέλτια από πριν άκυρα (δηλαδή σκισμένα). Ενισχύουμε την άποψη του λευκού (την πρώτη Κυριακή που ψήφισαν 31.000 βρέθηκαν 500 λευκά ενώ τη δεύτερη Κυριακή που ψήφισαν 25.000 βρέθηκαν 1000 λευκά). Στην Τεγέα κάνουμε όργια γιατί είμαστε πονηροί και αλουπογάμηδες.
Έτσι έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κατά τα άλλα εμφανιζόμαστε στην τελευταία συγκέντρωση Παυλή για να δείξουμε ομοψυχία και κομματική υποταγή. Αλλά και μικροψυχία και κακία.
 Η αυλαία έπεσε κύριοι. Για όλους. Και για την υστεροφημία τους και για την πολιτική τους εξέλιξη και για τις «αποζημιώσεις».
Καλό βράδυ.
Θοδωρής Κολοκοτρώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: