Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ


Το πατατράκ του ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές εκλογές της Τρίπολης ήταν τόσο ηχηρό, που μάλλον δεν θα περάσει έτσι. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από «πράσινες» πηγές, οι οποίες μάλιστα τονίζουν ότι μέλη του κόμματος έχουν τσεκάρει όλες τις «περίεργες» συμπεριφορές που εκδηλώθηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, και που κατά την γνώμη τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος στη Τρίπολη, και ετοιμάζονται να τις καταθέσουν υπό την μορφή υπομνήματος στην αρμόδια επιτροπή της Ιπποκράτους!
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Παπανδρέου είναι ήδη ενήμερος τόσο για την περίπτωση του Δήμου Τρίπολης, όσο και για παρόμοιες περιπτώσεις άλλων Δήμων της χώρας, και φέρεται εξοργισμένος από την στάση κάποιων στελεχών και από τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα των εκλογών στους Δήμους αυτούς. Πολύ πιθανόν να αναζητηθούν ευθύνες και σε Νομαρχιακές Επιτροπές που κατά την άποψη πολλών στάθηκαν ανίκανες να βάλουν το κόμμα σε πορεία νίκης. Όπως μας έλεγε μάλιστα μέλος του τοπικού ΠΑΣΟΚ «αν ανοίξει ολοκληρωτικά ο φάκελος «πράσινο χρίσμα για τον Δήμο Τρίπολης» τότε κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους, και κάποιοι άλλοι θα χάσουν την γη κάτω από τα πόδια τους», αφήνοντάς μας να καταλάβουμε πως για αυτό το περίφημο χρίσμα υπήρξε άγριο παρασκήνιο. Αν σε όλα αυτά προσθέτει κανείς και το γεγονός ότι οι επίσημοι χρισματούχοι του ΠΑΣΟΚ στους δύο άλλους μεγάλους Δήμους της Αρκαδίας, Μεγαλόπολης και Γορτυνίας, έφαγαν τα μούτρα τους, τότε δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί το κλίμα που έχει διαμορφωθεί  δεν θα μπορούσε επ’ ουδενί να χαρακτηριστεί σαν ευχάριστο και ελπιδοφόρο για το μέλλον.
Όπως έχουμε ήδη τονίσει το άσχημο αυτό κλίμα, καλύφθηκε μερικώς από την νίκη του Τατούλη στην Περιφέρεια. Αν όμως είχε χάσει κι αυτός, η επόμενη μέρα των εκλογών θα ήταν εντελώς διαφορετική, και κάποιοι θα είχαν ήδη κληθεί να απολογηθούν. Και αυτό, γιατί όπως μαθαίνουμε, στα κατάστιχα του κόμματος έχουν καταγραφεί και αυτοί που κατά την άποψη των Παπανδρεϊκών «υπονόμευσαν την υποψηφιότητα του Τατούλη και τον πολέμησαν με όποιον τρόπο μπορούσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή».
«Από την στιγμή που έχουν καταγραφεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, σαφώς και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες» μας λέει το μέλος του Τοπικού ΠΑΣΟΚ με το οποίο συνομιλήσαμε, και συμπληρώνει: «Είναι αδύνατον να μην είχαν πάρει χαμπάρι κάποιοι σύντροφοι, πως αν ο Παπανδρέου δεν είχε θέσει το εκλογικό δίλημμα ανοιχτά στον λαό, το αποτέλεσμα θα ήταν ανατρεπτικό για την κυβέρνηση, και ότι γι’ αυτό το ανατρεπτικό αποτέλεσμα θα ήταν συνυπεύθυνοι και όσοι για τους δικούς τους λόγους προσπάθησαν να υπονομεύσουν εκ των έσω την Τατουλική επιλογή».
Όμορφος, πράσινος κόσμος, αγγελικά πλασμένος, θα λέγαμε εμείς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: