Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΕΡΙ

του Αντ. Σαμαρά σε ελαστικό επίδεσμο. Μικροατύχημα ή υπερκόπωση; Δεν το διευκρινίσαμε, πάντως από το δεύτερο κινδυνεύει και το άλλο του χέρι με τόσες χειραψίες που  πρέπει να έχει μέχρι την Κυριακή. Όπως και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, όπως και οι υποψήφιοι-είτε μιλάμε για δημαρχοπεριφερειάρχες είτε για δημαρχοπεριφερειαρχοσυμβούλους. Η χαιρετούρα που πέφτει τις ημέρες αυτές!

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Σαμαρά στο Αποστολοπούλειο τα δημοσίευσε χθες η εφημερίδα μας. Στόχος της, βέβαια, η συσπείρωση των οπαδών της Ν.Δ. και η προσέλκυση άλλων, από τον χώρο των Αντιμνημονιακών. Ο στόχος αυτός, τουλάχιστον στο προχθεσινό ακροατήριο, φαίνεται πως επετεύχθη. Ο ρήτορας ήταν αρκούντως πειστικός (για όσους ήθελαν να... πειστούν), εκφραστικός ιδιαίτερα, δεν μακρυγόρησε, δεν κούρασε-οι νέοι της ΟΝΝΕΔ διέκοπταν τον ομιλητή με συνθήματα και χειροκροτήματα, η αίθουσα «επικοινωνούσε» με το βήμα.
Επίκεντρο της ομιλίας το Μνημόνιο και τα «εκβιαστικά διλήμματα» που θέτει η κυβέρνηση, προς την οποία «πρέπει να σταλεί ισχυρό μήνυμα, αφού υπάρχει και άλλη λύση». Ακόμη οι παγκάλειοι λόγοι περί «αναδιάρθρωσης του χρέους», οι οποίοι πράγματι έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση-«ο κ. Πάγκαλος μιλούσε θεωρητικώς» κατά τον κ. Πεταλωτή και θεωρητικά (μας) τελείωσαν με τις θεωρίες Παγκάλου, μέγας οπαδός του οποίου είναι από της 28ης Οκτωβρίου και ο ημέτερος Νομάρχης, ο ευγενής Δημ. Κωνσταντόπουλος-μη με ρωτάτε γιατί και πώς, παρόλο που γνωρίζω λεπτομερώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: