Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΓΚΑΛΟΠ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ






Μέχρι σήμερα, γνωρίζαμε πως στις εκλογές ισχύει εκείνη η παροιμία που λέει «φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη». Δηλαδή ότι ο ένας υποψήφιος φοβάται την δυναμική του αντίπαλού του υποψήφιου, και υπολογίζει την ζημιά που μπορεί να του προξενήσει. Ο ένας φοβάται τον άλλον λοιπόν, και αναλόγως προσαρμόζει την προεκλογική του τακτική και στρατηγική, προκειμένου να τον αποδυναμώσει, με στόχο να τον νικήσει έστω και στα σημεία. Αυτό ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει στους αιώνες των αιώνων, αμήν.
Και φυσικά αυτό ισχύει και για τις Δημοτικές εκλογές της Τρίπολης που έρχονται, και που ετοιμαζόμαστε να τις προϋπαντήσουμε με βήμα ταχύ την Κυριακή. Αυτή τη φορά όμως, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν έχουν να φοβηθούν μόνο ο ένας τον άλλον. Έχουν ακόμα έναν αντίπαλο που είναι για όλους ο ίδιος. Μιλάω για την... δεσποινίδα ή κυρία (όπως θέλετε πείτε την) ΑΠΟΧΗ. Αυτήν φοβούνται για να μην πω τρέμουν, διότι είναι ένας αντίπαλος που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν. Το να αντιμετωπίσει ένας υποψήφιος, έναν άλλον υποψήφιο είναι σχετικά μια εύκολη δουλειά. Πετάει μια δυο μαλακίες στον αέρα, και ότι πιάσει. Αυτήν την δαιμόνια Αποχή όμως, πως διάολο να την κουμαντάρεις, αφού δεν την βλέπεις; Πώς να την αντιμετωπίσεις την ρημάδα που σε πιάνει στον ύπνο, σου ρίχνει δυο κατακεφαλιές και σε στέλνει αδιάβαστο; Η αποχή είναι αυτή που προβληματίζει τους υποψήφιους Δήμαρχους της Τρίπολης, ή τουλάχιστον αυτούς τους υποψήφιους που έχουν στα χέρια τους κάποιες «ζεστές» δημοσκοπήσεις της τελευταίας στιγμής, τις οποίες κοιτάζουν και ξανακοιτάζουν, και τρίβουν τα μάτια τους, αφού δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που βλέπουν. Και τι βλέπουν; Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ένα τελευταίο γκάλοπ το οποίο έχει στην διάθεσή του συγκεκριμένος υποψήφιος Δήμαρχος Τρίπολης, και που πολύ πιθανόν τα αποτελέσματα του οποίου να τα γνωρίζουν και οι άλλοι υποψήφιοι, δείχνει ότι το ποσοστό αυτών που δηλώνουν απογοητευμένοι και πως δεν έχουν καμιά απολύτως όρεξη να πάνε να ψηφίσουν την Κυριακή, μαζί με το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν αναποφάσιστοι, και στην ερώτηση «τι θα ψηφίσετε» απαντούν με το γνωστό «δεν ξέρω-δεν απαντώ»», αγγίζει το 33%! Μιλάμε δηλαδή για ένα ποσοστό, που φέρνει τα πάνω-κάτω, και που στην ουσία, αποκτά τον ρόλο του απόλυτου ρυθμιστή του τελικού αποτελέσματος.
Ο πονοκέφαλος λοιπόν των υποψηφίων Δημάρχων της Τρίπολης, αυτές τις τελευταίες μέρες είναι διπλός. Από την μία η αποχή που δείχνει απειλητική όσο ποτέ άλλοτε, και από την άλλη οι αναποφάσιστοι που πελαγοδρομούν ακόμα, που δεν έχουν πειστεί από κανέναν για να τον ψηφίσουν, και που αρκετοί απ’ αυτούς στο τέλος μπορεί να μην πάνε να ψηφίσουν καθόλου! Τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων, σε ότι αφορά τους πολίτες που θα απέχουν εξ’ αρχής απ’ το πανηγυράκι των εκλογών, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα απολύτως, και σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αυτό που του απομένει, είναι να στραφούν προς τους λεγόμενους αναποφάσιστους, για να τους καταφέρουν και να τους πάρουν με το μέρος τους. Εκεί παίζεται το παιχνίδι αυτή την στιγμή, και εκεί θα παίζεται ακόμα και έξω από τις αίθουσες με τις κάλπες την Κυριακή. Το θήραμα των υποψηφίων Δημάρχων είναι πλέον το ποσοστό εκείνων που στα γκάλοπ απαντούσαν «δεν ξέρω τι θα ψηφίσω-δεν απαντώ». Το πώς μπορεί, ο κάθε υποψήφιος να πείσει έναν αναποφάσιστο, προκειμένου αυτός να τον ψηφίσει είναι μια άλλη... αμαρτωλή ιστορία, που θα χρειάζονταν σελίδες και σελίδες για να την καταγράψουμε. Αν κάποιοι από σας λοιπόν, θέλετε ντε και καλά να ψηφίσετε, αλλά δεν ξέρετε ακόμα τι και ποιον, προσέξτε καλά και λειτουργήστε με ψυχραιμία. Διότι στον εκλογικό ορίζοντα, υπάρχει και το... τυράκι, υπάρχει και η... φάκα. Θα ήταν κρίμα, να δείτε το ένα, και να μη δείτε και το άλλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: