Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΟΒΑΡΟΣ...






 Σκληρές εποχές. Εκεί που κάποτε πιπίλιζαν τα μυαλά των ανθρώπων του λαού με το «πανηγυράκι της δημοκρατίας» που είναι οι εκλογές, με την «αξία της ψήφου του», μέσω της οποίας έχει (υποτίθεται) την δυνατότητα να καθορίσει το μέλλον του, τώρα περιορίζονται σε γελοία εκβιαστικά διλήμματα. Μόνο οι αφίσες με τις χαμογελαστές μάπες των υποψηφίων και οι διαφημίσεις τους στις εφημερίδες θύμιζαν την προηγούμενη Κυριακή και θυμίζουν για την Κυριακή που έρχεται, ότι έχουμε εκλογές.
Το ερώτημα λοιπόν ξαναμπαίνει: Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι; Τι γυρεύει ο νέος, ο συνταξιούχος, ο φτωχός αγρότης, ο κατεστραμμένος επαγγελματίας στο... επαναληπτικό πανηγύρι της Κυριακής;

  • Μέχρι πότε ακόμη οι ψευδαισθήσεις θα μας κρατούν δέσμιους μιας πρακτικής μέσω της οποίας επικυρώνουμε μόνοι μας αυτούς που πρόκειται να μας στραγγαλίσουν τα στοιχειωδέστερα ανθρώπινα δικαιώματα;
  • Μέχρι πότε θα νομιμοποιούμε με την συμμετοχή μας στις εκλογές, την αναπαραγωγή ενός πολιτικού συστήματος, απολύτως εχθρικού στην ίδια την υπόστασή μας;
  • Μέχρι πότε θα αναζητούμε άλλοθι σε διαφορετικές επιλογές που φαντάζουν εναλλακτικές, στην πραγματικότητα όμως αποτελούν το άλλοθι της εξουσίας;
Εκ των πραγμάτων λοιπόν, θα επαναλάβουμε αυτό που λέγαμε και την προηγούμενη Κυριακή. ΑΠΟΧΗ από την κάλπη. Και έχουμε πολλούς και σημαντικούς λόγους γι’ αυτή την επιλογή.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ γιατί δεν επιλέγουμε ούτε αυτούς που θα εφαρμόσουν το Μνημόνιο, ούτε αυτούς που στα μπαλκόνια παριστάνουν τους... Μνημονιοφάγους, ενώ  την ίδια στιγμή κλείνουν το μάτι στους επικυρίαρχους του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ, γιατί δεν δεχόμαστε να μας κοροϊδεύουν, υποσχόμενοι διαφορετική πορεία, ενώ ξέρουν πολύ καλά, ότι καμιά διαφορετική πορεία δεν μπορεί να προκύψει μέσα από τις κάλπες.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ γιατί κανένας διαφορετικός συσχετισμός δεν μπορεί να διαμορφωθεί μέσω της κάλπης, και κανένα μήνυμα δεν μπορεί να σταλεί.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ, γιατί δεν μπορούν να μας εκφράσουν εκείνοι που μετατρέπουν τους αγώνες του λαού σε οχήματα ψηφοθηρίας, εκείνοι που επιλέγουν πάντοτε την μικρότερη αντίσταση.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ, γιατί ξέρουμε ότι η ψήφος μας δεν έχει καμία αξία.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ, συμβολίζοντας και με αυτόν τον τρόπο την άποψη ότι θα πρέπει να συμμετάσχουμε σε άλλες διαδικασίες που μπορούν να εκφράσουν αυθεντικά την θέλησή μας για απαλλαγή από την βαρβαρότητα που βιώνουμε σήμερα.
  • ΑΠΕΧΟΥΜΕ γιατί πιστεύουμε πως η ΑΠΟΧΗ δεν είναι φυγομαχία. Φυγομαχία είναι η βολική επιλογή της κάλπης, η οποία κάλπη λειτουργεί πλέον σαν το καλύτερο υπνωτικό για τον κόσμο. Ένα υπνωτικό που αποτρέπει από κάθε είδους διεκδίκηση.
Ο άνθρωπος είναι πολιτικό ον. Και ο εργαζόμενος δύο φορές. Ας αναζητήσουμε λοιπόν, μια άλλη πολιτική, γειωμένη στις πραγματικές ανάγκες μας, προσανατολισμένη στην αλλαγή της κοινωνίας, στηριγμένη στις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, μακριά από κομματάρχες-τσοπάνηδες, πολιτικάντηδες της πλάκας, και εργατοπατέρες της συμφοράς.

Υ.Γ.
Και μην ξεχνάτε. Την Κυριακή ψηφίζετε, τη Δευτέρα πληρώνετε

Δεν υπάρχουν σχόλια: