Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΗΣ Π......Σ

Όλα τα πράγματα έχουν και τα όριά τους. Όταν τα ξεπερνάς, έρχεται η τιμωρία. Την ύβρη ακολουθεί η νέμεση.  
Τρεις μέρες μετά τις δημοτικές εκλογές, στις οποίες καταψηφίστηκε η παράταξη που παραχωρήθηκε στον κ. Δελφάκη, βγήκε η περίφημη ανακοίνωση. Μετά την πρώτη ανάγνωση δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις. Τους δικαιολογείς κάπως γιατί η ήττα είναι χειρότερη από το θάνατο. Και γεννά γελοιότητα και παραφροσύνη. Σαν το παιδάκι που του πήρανε το καινούργιο παιχνίδι που του χαρίσανε μέσα από τα χέρια του, χωρίς να προλάβει να το παίξει, και έτσι κάθεται κακιασμένο στη γωνία και πετάει πέτρες στα άλλα παιδάκια, έτσι και ο συγγραφέας της ανακοίνωσης αυτής βγάζει χολή και κακία. Πάει «να τα κάνει όλα της πουτάνας», να εκδικηθεί τους κατά φαντασίαν εχθρούς του, δίνοντας το δήμο Τρίπολης στο δεξιό Σμυρνιώτη. Τον ακολουθεί το αριστερό DNA που παραδοσιακά έλκεται από το δεξιό μαγνητικό πόλο κατά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών; Ξεσπάει επειδή κατάλαβε την παγίδα που του έστησαν οι άσπονδοι φίλοι μέσα στην παράταξη; Ή μιλάει ο πληγωμένος του εγωισμός που έσκασε σα φούσκα;
Ότι και να ισχύει, απλά τον κάνει αναξιόπιστο. Και ο κόσμος που τον αντιμετώπιζε ως «λαουτζίκο», απλά δε μασάει και δεν τσιμπάει.
Τι λέει η ανακοίνωση; Ότι σκοπίμως άργησε να δοθεί το χρίσμα στο Δελφάκη για να χαθούν οι εκλογές. Δηλαδή ρίχνει την ευθύνη στο ΠΑΣΟΚ που του έκανε την τιμή να τον υποδεχθεί, ως πολιτικά άστεγο, στους κόλπους του; Κατηγορεί μήπως τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ  Αρκαδίας ότι θέλουν να δώσουν το Δήμο στη δεξιά; Ύβρις, κ. Δελφάκη. Γιατί δεχθήκατε τότε το αργοπορημένο χρίσμα; Γιατί δεν είχατε τη λεβεντιά και το θάρρος να κατεβείτε χωρίς την κομματική στήριξη; Γιατί δε φτάνουν τα πόδια σας. Αυτό σας είπε ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο που αδιαφόρησε για τα κομματικά χρίσματα και ψήφισε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης.
Αυτόν τον κόσμο προσπαθείτε να ελέγξετε και να τον σπρώξετε στο Σμυρνιώτη. Και έχετε το θράσος να προβάλλετε και … προγραμματικές θέσεις! Για ποια πράγματα; Για αυτά που δεν υλοποιήθηκαν τις δύο τετραετίες που η παράταξη ηγήθηκε του δήμου; Νομίζετε ότι σας παίρνουν στα σοβαρά; Εσάς που κοιτάζεστε στον καθρέφτη και λέτε ότι παρουσιάσατε έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς που έχει διεκδικήσει ποτέ τη δημοτική αρχή; Ζείτε στο μικρόκοσμό σας.
Αν είχατε βγει δεύτερος, θα είχατε την απαίτηση να σας στηρίξει ο Παυλής; Με τι επιχειρήματα; Την αξιοσύνη σας ή το κομματικό συμφέρον;
Ο κόσμος έχει και νου και κρίση. Δεν ελέγχεται ούτε με κουτοπόνηρες ανακοινώσεις, ούτε με προτροπές του τύπου να μην πάει να ψηφίσει. Και θα δώσει την απάντησή του με θετική ψήφο την επόμενη Κυριακή. Θα δώσει επιτέλους το «οκ» σε αυτόν που «κάνει για τη δουλειά». Να κυβερνήσει την πόλη με ασφάλεια και σιγουριά. 
                  Θοδωρής Κολοκοτρώνης   
   


Δεν υπάρχουν σχόλια: