Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Τρίπολης (2)


 Από την παράταξη Τρίπολη πρωτεύουσα του Μοριά  λάβαμε τις παρακάτω επιστολές σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από το προεδρείο και τον Δήμαρχο Γιάννη Σμηρνιώτη που  οδήγησαν τελικά στην αποτυχία εκλογής του συμπαραστάτη του δημότη και της Επιχείρησης. Ενα θεσμό που εξυπηρετούσε πρωταρχικά τους δημότες και την διαφάνεια στον δήμο και στις επιχειρήσεις. Ποιοί τελικά οδήγησαν συνειδητά στην μη εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και για ποιό λόγο;                                                                                                               Τρίπολη,
                                                                                                              16/02/2011
                                                                                                              

Κύριε Πρόεδρε,

Από δηλώσεις σας στα τοπικά Μ.Μ.Ε προκύπτει ότι, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011 πρόκειται να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μεταξύ των άλλων θεμάτων σύμφωνα με τις δηλώσεις σας θα είναι και αυτό της εκλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» και ότι κατά την άποψη σας η εκλογή αυτή θα είναι μεταξύ των υποψηφίων που εκδήλωσαν ενδιαφέρον κατά την συνεδρίαση της 15 Φεβρουαρίου 2011 και συνεπώς δεν μπορούν να υποβληθούν νέες υποψηφιότητες.
Επειδή ο θεσμός του «Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης», είναι πολύ σοβαρός και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να έχει την δυνατότητα να κρίνει μεταξύ πολλών υποψηφίων ώστε να καταλήξει στην προσωπικότητα εκείνη που θα πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το Νόμο και να μπορεί να φέρει εις πέρας επάξια το ρόλο που προβλέπει ο θεσμός αυτός, ζητούμαι:

1)      Να προβείτε σε έγγραφο ερώτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών –Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εάν μπορούν να υποβληθούν και νέες υποψηφιότητες κατά τη νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διότι: α) το άρθρο 77 του Ν.3852 στο σημείο αυτό είναι ασαφές.
β) σε δική μας τηλεφωνική επαφή με το ανωτέρω υπουργείο, μας διαβεβαίωσαν ότι πράγματι υπάρχει ασάφεια και θα προσπαθήσουν να το διευκρινίσουν διότι υπάρχει πρόβλημα και αλλού.                                                                                                                    
                                                                                                                    
2)      Να προβείτε σε νέα προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος τόσο μέσω του διαδικτύου όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά και στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ώστε όσοι επιθυμούν, να υποβάλλουν υποψηφιότητες στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα επαναληφθεί η διαδικασία της επιλογής.              

    
                                                                                       Μετά τιμής,
                                                                                  
                                                                                           Παυλής Δημήτρης  
                                                                                   Επικεφαλής του Συνδυασμού
                                                                             «Τρίπολη-Πρωτεύουσα του Μοριά»

                                                                                                            Τρίπολη,
                                                                                                            22/02/2011
 
                                                                                                             
Κύριε Πρόεδρε,

Στις 16/02/2011, σας έστειλα επιστολή με επισήμανση των σημείων που έπρεπε να προσεχθούν ιδιαίτερα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα της εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».
Με αφορμή την επιστολή μου αυτή και εκτιμώντας την σοβαρότητα του θέματος, κάνατε ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών-Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά για το εάν επιτρέπεται στη νέα συνεδρίαση να υποβληθούν και νέες υποψηφιότητες χωρίς όμως, να γίνεται σαφές τι ακριβώς είχε γίνει στην πρώτη συνεδρίαση και συγκεκριμένα:
Στο πρώτο ερώτημα σας, ήσασταν ασαφής, διότι ζητούσαμε τη νομιμότητα της απόφασης του Δ.Σ. σε «επαναληπτική ψηφοφορία», χωρίς να διευκρινίζεται ότι στη συνεδρίαση της 15/02/2011, έγινε επαναληπτική ψηφοφορία στο Δ.Σ. δίχως να επιτευχθεί πλειοψηφία κανενός υποψηφίου στην αρχική και στην επαναληπτική ψηφοφορία. Πιστεύω ότι αυτό δεν έγινε σκόπιμα.
Από τη στιγμή που δεν υπήρχε απάντηση του Υπουργείου στο ερώτημα σας, παρότι το έγγραφό σας είχε το χαρακτηριστικό «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ», έστω και με τη διατύπωση που το είχατε στείλει, «δεν έπρεπε» να καλέσετε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. στις 21/02/2011 που και πάλι στο 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης μιλάτε για «επανάληψη»  της ψηφοφορίας και όχι για «επιλογή» προσώπου για Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης.
Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης μας δικαίωσαν διότι, και νέα υποψηφιότητα υπήρχε (Τσιάμας Ιωάννης), και ο υποψήφιος από την αρχική συνεδρίαση δικηγόρος (Κατσούλας Ανδρέας)σας είπε ότι η νέα υποψηφιότητα ήταν νόμιμη παρότι τον ίδιο δεν τον συνέφερε, εσείς δεν δεχθήκατε, η μείζον μειοψηφία μετά από αυτό αποχώρησε, στη δε ψηφοφορία που ακολούθησε με τους υπόλοιπους δεν επετεύχθη εκλογή ούτε στην επαναληπτική ψηφοφορία.
Αυτό είχε σαν συνέπεια, να αποσύρει την υποψηφιότητα του ο υποψήφιος (Πονηράκος Βενετσάνος ) που ψήφιζε η παράταξη σας.
Αυτό που έγινε,  «όπως έγινε» πιστεύω ότι είναι κόλαφος για το Δ.Σ. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: