Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τοποθέτηση του Εκπροσώπου Της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκου Γόντικα Στη συζήτηση ψηφίσματος ενάντια στις καταλήψεις στην Τρίπολη

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι
            Δεν υπήρξε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μόλις ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, έπαιρνε το λόγο, να μην είχαμε πρόκληση.
            Με τοποθέτησή μας ανοιχτά στο σώμα, και σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητήσαμε, να τύχουμε τουλάχιστον του σεβασμού, που εμείς επιδεικνύουμε στους αντιπάλους μας.
            Από το προεδρείο και την συντριπτική πλειοψηφία των περιφερειακών συμβούλων έγινε σεβαστό. Δύο – τρείς όμως περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, συνεχίζουν να αυριανίζουν και να προκαλούν στα όρια της προβοκάτσιας.
            Αυτό έγινε και στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που πυροδότησε την δικαιολογημένη αντίδρασή μας.
            Αντί λοιπόν ο κ. Περιφερειάρχης στο κλείσιμο του, να κριτικάρει τουλάχιστον, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που προβόκαρε, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, έβαλε ζητήματα νομιμότητας, συνδίασε την γραμμή της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και απειθαρχίας με την ανομία, έγινε κήρυκας του κράτους του νόμου και του αστυνόμου, ζήτησε να κινηθούν και διαδικασίες δίωξής μου. Φέρνει προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένα άκρως αντιδημοκρατικό ψήφισμα που κυρήσσει εκτός νόμου όσους αγωνίζονται, γιατί «καταλύουν το κράτος».
            Εμείς δεν φοβόμαστε την κριτική,την αντιπαράθεση ακόμα και την πολεμική πάνω στις θέσεις μας, στις αρχές μας, στη δράση μας. Αντίθετα τα επιδιώκουμε. Είναι άλλο πράγμα όμως αυτό και άλλο η προβοκάτσια, το ψέμα και η συκοφαντία.
            Και είναι συνειδητό ψέμα ότι το ΚΚΕ δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του.
            Στον Ριζοσπάστη, στον 902, στην Τυποεκδοτική στην Σύγχρονη Εποχή, είναι μόνιμοι οι έλεγχοι από το ΙΚΑ, το ΣΔΟΕ και τους άλλους κρατικούς μηχανισμούς.
            Το ΚΚΕ δεν δέχεται με οποιοδήποτε τίμημα, να δώσει στο αστικό κράτος τα ονόματα των μελών, των φίλων και των ψηφοφόρων των άλλων κομμάτων, που θέλουν να μας στηρίξουν οικονομικά. Δεν πρόκειται να δώσει στην εργοδοσία, τους εργάτες που από το υστέρημά τους δίνουν τα 5 Ευρώ  για να ενισχύεται η δράση του ΚΚΕ.
            Το ΚΚΕ δεν θα γίνει κόμμα του χεριού τους, ούτε κρατικοδίαιτο.
            Όμως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
            Η μίζα και η οικονομική εξάρτηση από τα οικονομικά μεγαθήρια τύπου Ζήμενς,δεν αφορά το ΚΚΕ, την ηθική υπόσταση του οποίου επιχειρείτε κ Τατούλη να πλήξετε. Αφορά τα αστικά κόμματα που διαχειρίστηκαν και διαχειρίζονται κρατικό χρήμα και υποθέσεις, νομοθέτησαν και νομοθετούν κίνητρα και προνόμια στους καπιταλιστές και γι’αυτό ορισμένοι από αυτούς τους το ανταποδίδουν. Αφορά το κόμμα που χθες υπηρετούσατε και σας ανέδειξε, το κόμμα που σήμερα σας στηρίζει. Ας μην αναφερθούμε σε υποθέσεις. Κάτι θα έχετε ακούσει για Τσουκάτους.
            Η Δημοκρατία και η Νομιμότητα κυρίες και κύριοι δεν είναι άχρωμη, άοσμη και ουδέτερη.
  Υπηρετείτε και υπερασπίζεστε κ Τατούλη την δημοκρατία διαχρονικά των δουλοκτητών,των φαιουδαρχών, των αστών, σήμερα των καπιταλιστών και των μονοπωλίων.
            Υπηρετούμε και υπερασπίζουμε διαχρονικά την δημοκρατία των δούλων και των κολίγων,σήμερα των εργαζόμενων των προλετάριων.
            Το δικό σας κάλεσμα στη δημοκρατία και στη νομιμότητα, αφορά τη διατήρηση και την αύξηση των άνομων κερδών και της εξουσίας των καπιταλιστών.
            Το δικό μας κάλεσμα, για οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία, στην αντιλαϊκή πολιτική και στους αντιλαϊκούς νόμους αφορά άμεσα την ζωή και την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών μας.
            Αρνούμαστε τη νομιμότητα της εξαθλίωσης.
            Υπηρετείτε και υπερασπίζεστε κ Τατούλη το κράτος του νόμου και του ασστυνόμου, γι’ αυτό σε κάθε συνεδρίαση του Περιφερειακό Συμβούλιο επιτίθεστε σε όσους αγωνίζονται. Διαλέγετε για συνομιλητές σας και επαινείτε τους εργατοπατέρες.
Υπηρετούμε και υπερασπιζόμαστε το ταξικό- ριζοσπαστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, αυτούς που εσείς αποκαλείται γδούπους.
            Είμαστε σταθερά και διαχρονικά μαζί με όσους αγωνίζονται, όχι όπως εσείς όταν το 2004 ήταν κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ «στηρίζατε» και επισκεπτόσασταν τα μπλόκα των αγροτών, ενώ την άλλη χρονιά που ήταν η ΝΔ στη κυβέρνηση, τα αποκαλούσατε ασχήμιες και τώρα με το ψήφισμα που καταθέσατε τα θέτετε και εκτός νόμου.
            Η δική σας αστική δημοκρατία σταματά στις πύλες των εργοστασίων, που μέσα επικρατεί η τρομοκρατία της απόλυσης, η αυθαιρεσία και η ασυδοσία του καπιταλιστή.
            Αυτοί οι καπιταλιστές κατέχουν και τα ΜΜΕ που απλόχερα σας στήριξαν κ Τατούλη.
            Αυτοί οι καπιταλιστές μας έφεραν και μας φέρνουν τον εισαγγελέα και τις Αστυνομικές Αρχές όταν τολμάμε να πάμε σε εργοστάσια να επικοινωνήσουμε και να συζητήσουμε με τους εργάτες.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
            Στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο, η εργατική τάξη και ο λαός έχουν υποχρέωση να απαντήσουν με πόλεμο και όχι ροδοπέταλα.
            Απαντούν με οργανωμένη ανυπακοή και απειθαρχία στους αντιλαϊκούς νόμους και πολιτικές. Είναι μονόδρομος η όξυνση της ταξικής πάλης και στο περιεχόμενο και στις μορφές αγώνα.      
            Εμείς γνωρίζοντας ότι, η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με την κρατική βία και καταστολή επιλέγουμε σταθερά, να είμαστε στο πλευρό όσων αγωνίζονται, με όποιες μορφές αγώνα αυτοί επιλέγουν, μέσα από τις διαδικασίες του λαϊκού κινήματος.
            Δεν μας τρομοκρατούν οι απειλές και οι διώξεις. Το κίνημα μας έχει παρακαταθήκες που μας οπλίζουν με πείρα και πείσμα.
            Τέλος, όσον αφορά τις απειλές για προσωπική δίωξη που ακούστηκαν στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.
            Σας καλούμε να ελέγξετε τις χαλκευμένες και κατασκευασμένες στα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας κατηγορίες σε βάρος μου, με  βάση τις οποίες δικάζομαι στις 7 Ιούνη στη Σπάρτη και αν είναι αληθινές να φέρετε ψήφισμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που να ζητά την καταδίκη μου.
            Σε κάθε περίπτωση καλώ τον κ Τατούλη να έρθει στη δίκη και σε ρόλο βασιλικού επιτρόπου να απαιτήσει την καταδίκη μου.
                                                                                                           Δευτέρα 28 Φλεβάρη 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: