Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ


που έγινε στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου απόντος του οικουρούντος Μητροπολίτου Αλεξάνδρου, ήσαν όλοι παρόντες-απουσίαζε Δημήτριος ο Κυνουρεύς, όστις γνωρίζει το του λαού σοφόν: «φύλαγε τα ρούχα σου, για να ‘χεις τα μισά»-προπαντός από τους φορτηγατζήδες, νταλικιέρδες, βυτιοφορείς και άλλους συναφών συμπαθών επαγγελμάτων.
Κι ας κοιτάει κι ας μιλάει γεμάτος χαμόγελα ο... Τζωρτζάτος. Πλην του υπουργού, λοιπόν, παρέστησαν στη δοξολογία  και άκουσαν έναν θαυμάσιο-από τον πρόεδρο της Ένωσης Τριπολιτών Αττικής, Θεολόγο Φωτ. Τούντα-, από στήθους μάλιστα, πανηγυρικό: σύντομο, σαφή, διαφωτιστικό και αρκούντως λογοτεχνικό.
Πρώτος εξ αριστερών στην πρώτη σειρά των επισήμων ο Πέτρος Τατούλης, σχεδόν στο άλλο άκρο της σειράς ο (απειλών να τον... καταβροχθίσει) μεσσηνιακός Δράκος! Δίπλα στον Πετράν ο Ανδρέας («Γεια σου, Πέτρο... Σε χάσαμε... Να σε βλέπουμε σπανίως»-θα με βλέπετε μετά από... ραντεβού από Γενάρη, στην Περιφέρεια, χα!»), ο Οδυσσέας, ο Νομάρχης Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Δήμαρχος Αλ. Κοτσιάνης-σε απόσταση ασφαλείας, λοιπόν, ο αμνός, ουπς!, συγγνώμη!, ο καλός και αθώος Πέτρος από τον κακό και πετροφάγο (!) Δράκο.
Έμπροσθεν όλων ο υφ/ργός κ. Κουτρουμάνης, εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Τα... τύμπανα του πολέμου δεν χτυπούν γι’ αυτόν τώρα, είπαμε ότι στοχεύουν αποκλειστικά στον βράχο του Λεωνιδίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: