Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΠΑΣ... ΠΑΣΟΚΑΚΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ;

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς σάλτσες και... περικοκλάδες πρέπει να τονίσουμε ότι:


  • Φυσικά και το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τον Δήμο Τρίπολης κατεβαίνει στις Δημοτικές εκλογές, όχι απλά διασπασμένο αλλά... καραδιασπασμένο. Όποιος πιστεύει το αντίθετο μάλλον ζει σε άλλους κόσμους, ενώ όποιος προσπαθεί να αποσιωπήσει και να περάσει στα ψιλά αυτή την διάσπαση, προφανώς εξυπηρετεί κομματικές σκοπιμότητες.
  • Φυσικά και το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρόβλημα, από την στιγμή που βασικά στελέχη της παράταξης Κοτσιάνη δεν θα ακολουθήσουν τον Δελφάκη, αλλά τον Παυλή. Δεν είναι αμελητέες ποσότητες ούτε ο Κακλαμάνος ούτε ο Λαγός.
  • Φυσικά και δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην πιστέψουμε πως η «πράσινη» επιλογή για στήριξη στον Δελφάκη, δεν ήταν υπόθεση μόνο του βουλευτή Κωνσταντινόπουλου, αλλά και του υπουργού Ρέππα.
  • Φυσικά και πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με όλους τους δυνατούς τρόπους, τα προβλήματα που μοιραία φέρνει η «πράσινη» διάσπαση στον Δήμο Τρίπολης.
  • Φυσικά και προβληματίζεται το ΠΑΣΟΚ βλέποντας ότι στο αντίπαλο «γαλάζιο στρατόπεδο» εμφανώς τουλάχιστον και σε πρώτη ανάγνωση, οι Νεοδημοκράτες συσπειρώνονται γύρω από τον υποψήφιο Δήμαρχο Σμυρνιώτη.
  • Φυσικά και προβληματίζεται το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος, που είναι Πασόκ, αλλά κατεβαίνεις τις εκλογές σαν ανεξάρτητος, παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη δυναμική.
Νομίζω ότι δεν είναι και λίγα όλα τα προαναφερόμενα, για να τα παρακάμψει κανείς, και να γλυτώσει ζαλάδες, ημικρανίες, και πονοκεφάλους... Ιδού λοιπόν το πρόβλημα. Στις εκλογές, κάποιοι Πασόκοι θα ψηφίσουν Δελφάκη, μόνο και μόνο επειδή το κόμμα του έδωσε στήριξη, οπότε δεν θα θελήσουν να κοντράρουν το «αποφασίζομεν και διατάζουμε» του κόμματος-μπαμπούλα!
Κάποιοι άλλοι Πασόκοι θα ψηφίσουν Παυλή για πολλούς και διάφορους λόγους. Θέλεις γιατί τον θεωρούν άνθρωπο που παίζει στα δάχτυλα την... αναπτυξιακή πιάτσα, θέλεις γιατί τον είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές σαν υποψήφιο βουλευτή, οπότε γιατί να μην τον ψηφίσουν τώρα σαν υποψήφιο Δήμαρχο, και πάει λέγοντας.
Κάποιοι άλλοι Πασόκοι δεν θα ψηφίσουν ούτε Δελφάκη ούτε Παυλή, γιατί θεωρούν ότι και οι δύο πρωταγωνίστησαν, στα κομματικά παρασκήνια, οπότε μια επιλογή γι’ αυτούς θα ήταν ο Γεωργακόπουλος.
Και μετά μου λες εμένα, ότι το Πασόκ κατεβαίνει στις Δημοτικές εκλογές της Τρίπολης, τραγουδώντας και χορεύοντας σαν να μην τρέχει τίποτα... Υπάρχει έστω και ένας Πασόκος που αυτή την περίοδο θα έπαιρνε την ντουντούκα και θα κραύγαζε το γνωστό σύνθημα «Το Πασόκ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό»; Πείτε μου, υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: