Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

«ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΟ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ;»

ρώτησε τον πρωθυπουργό ο εμίρης Αλ. Θάνι-η Ελλάς δεν θα πεθάνει! «Πόσο το πουλάτε;». Έκπληκτος και αμήχανος ο (οικονομικά) κακομοίρης Γ.Α.Π. απάντησε:
«Όχι, εμίρημ... Ενοικιάζεται όμως». Υπογράφτηκε μια γενική συμφωνία, ένα (ωχ!)... μνημόνιο για οικονομική συνεργασία των δύο χωρών. Ευπρόσδεκτο αυτό το μνημόνιο-ψάχνουμε για επενδύσεις.
Από κει και ύστερα ανέλαβαν δουλειά τα δημοσιογραφικά (κυβερνητικά και μη) παπαγαλάκια... Στο πρ. αεροδρόμιο στήθηκε κιόλας το Ελληνικό Λας Βέγκας, υψώθηκαν ουρανοξύστες, δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι, καταφθάνουν υπερπολυτελή αεροσκάφη από όλον τον κόσμο! Αμέ! Αυτοί είμαστε εμείς!
Να αξιοποιηθεί το Ελληνικό, να έρθουν τα πετροδόλαρα, να φτιαχτεί (άλλο ένα) καζίνο, να το εκμεταλλευτούμε το πράγμα... Μόνο που να, έρχεται στη λειτουργούσα ακόμη μνήμη μια περυσινή δήλωση: «Το ΠΑΣΟΚ προχώρησε με θάρρος και ευθύνη στην πρόταση για μετατροπή ολόκληρου του χώρου του Ελληνικού σε ένα από τα μεγαλύτερα μητροπολιτικά πάρκα της Ευρώπης. Το ξεπούλημα και των τελευταίων ελεύθερων χώρων αποτελεί μια εγκληματική πολιτική και όχι μια αναπτυξιακή πολιτική. Θέλουμε το πράσινο και όχι το γκρίζο. Αυτό φέρνει το ΠΑΣΟΚ».
Η δήλωση έγινε μόλις πέρυσι, στις 2 Φεβρουαρίου 2009, από τον Γιώργο Παπανδρέου. Αλλά τότε ο Γ.Α.Π. ήταν Αντιπολίτευση... Τα πράγματα (και οι ρόλοι) άλλαξαν έκτοτε και τώρα «ή τον Θάνι ή τη... Θανή!».
Καλώς να έρθουν οι Καταρινοί οι πετροδολαρινοί φίλοι μας... Αλλά για ευθύνη και συνέπεια των πολιτικών ταγών μας και των κομμάτων ας μη μιλάμε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: