Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Πολιτικά


Από τον διαδικτυακό τόπο www.politicsonline το παρακάτω ρεπορτάζ, που αναδημοσιεύουμε για πληρέστερη ενημέρωσή σας, σχετικά με τα πολιτικά τεκταινόμενα των ημερών. Τίτλος του: «Απόντες Έλσα, Λαμπρόπουλος και Καλαντζάκου από σύσκεψη με Δράκο». Διαβάστε το.
«Με τρεις απουσίες, των πυλώνων της πολιτικής υπόστασης της ΝΔ στην Πελοπόννησο: της Έλσας Παπαδημητρίου, του Γιάννη Λαμπρόπουλου και της Σοφίας Καλαντζάκου, πραγματοποιήθηκε στις 24/9 σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια, των στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να αποτιμηθεί ο μέχρι τώρα αγώνας, στην σημαντικότερη για τον αρχηγό της ΝΔ πατρογονική περιφέρεια. Καλεσμένοι πολλοί, κομματικοί, στελέχη των νομαρχιακών, βουλευτές νυν και τέως, πολιτευτές και κάθε λογής υποστηρικτές της υποψηφιότητας Δράκου για την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η συζήτηση...
.... φυσικά κινήθηκε γύρω από την ταμπακιέρα, την διαφαινόμενη δηλαδή ήττα του Δημήτρη Δράκου από τον Πέτρο Τατούλη. Την αγωνία των στελεχών ακολούθησε μια σφοδρή επίθεση του υποψήφιου περιφερειάρχη σε βάρος τους, με κατηγορίες για υπονόμευση του αγώνα και παντελή απουσία τους από την καμπάνια: «Δεν έπρεπε να με εμπλέξετε σε αυτή την ιστορία που δεν έχει κανένα  κέρδος για εμένα» φέρεται να είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης σε μια στιγμή έντασης της συζήτησης.
Εντύπωση...
... πάντως προκάλεσαν οι κορώνες της Φωτεινής Πιπιλή, η οποία προέβη σε προσωπικού χαρακτήρα επίθεση στον αντίπαλο του Δημήτρη Δράκου, Πέτρο Τατούλη, καθώς και η τοποθέτηση της κυρίας Τροχάνη, που αν και η ίδια δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τις ψήφους των άμεσων συγγενών της στην κάθοδο της για βουλευτής, που ανέφερε «Πρέπει να τον αποδομήσουμε. Ο Τατούλης δεν ήταν ποτέ ΝΔ, δεν είχε ποτέ σχέση με την δική μας παράταξη». Βέβαια οι κορώνες συνεχίστηκαν και από τον τέως πολιτευτή κ. Μπαλασόπουλο, ο οποίος έθεσε το θέμα στη πραγματική του υπόσταση, λέγοντας ότι «πρέπει να κερδίσουμε με κάθε τρόπο (;) την περιφέρεια αυτή που είναι η γενέτειρα του αρχηγού μας» προκαλώντας έντονα συναισθήματα και συγκίνηση στον πρόεδρο που έκλεισε τη συζήτηση με την περίεργη, αλλά κατανοητή προφανώς για τα στελέχη της ΝΔ, άποψη «δεν είναι ηθικό να χαθεί η Πελοπόννησος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: