Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Όταν θα «ξυρίζουν τον γαμπρό»...


 Την δεύτερη Κυριακή, και μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών εκλογών στη Τρίπολη, «ξυρίζουν τον γαμπρό»! Και δεν θα τον «ξυρίσουν» μία, αλλά δύο και τρεις και τέσσερεις φορές, για να είναι το «ξύρισμα» βαθύ, και όχι επιδερμικό.
Χωρίς αφρό και σαπουνάδα, και χωρίς άφτερ-σέιβ και λεβάντα. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην καρέκλα του κουρέα-μπαρμπέρη θα καθήσει το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Και ξέρετε βέβαια, ποιος θα είναι ο «κουρέας-μπαρμπέρης» που θα αναλάβει την διαδικασία του «ξυρίσματος». Ο Σμυρνιώτης. Και κάπου εκεί, «θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι»! Εκεί να τους δω, όλους εκείνους τους Πασόκους που προεκλογικά κρατούσαν την σημαία της ενότητας, της σύμπνοιας, και γενικώς του αγώνα που υποτίθεται ότι έκαναν για να μην περάσει ο Δήμος και πάλι στους Νεοδημοκράτες... Εκεί να τους δω, όταν θα κληθούν από την «πράσινη» βάση, να αναλύσουν τους λόγους, για το διαφαινόμενο από τώρα «πράσινο» στραπάτσο. Εκεί θα δούμε ποιος ή ποιοι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους, ή αν ο ένας θα πετάει το μπαλάκι στον άλλον.
Εδώ που τα λέμε, δεν έγιναν και λίγα, μέχρι το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει το χρίσμα του υποψήφιου Δήμαρχου Τρίπολης. Έγιναν πολλά. Έγιναν πάρα πολλά, πίσω από τον μπερντέ. Πίσω από το παραβάν. Και όχι μόνο έγιναν πάρα πολλά, αλλά καταγγέλθηκαν κι όλας δημοσίως από Πασόκους που είχαν εκφράσει την πρόθεση να μπουν στις διαδικασίες αξιολόγησης σαν υποψήφιοι Δήμαρχοι! Θα θυμόσαστε βέβαια τις περιπτώσεις του «πράσινου» πολιτευτή Βαγγέλη Γιαννακούρα και του «πράσινου» δήμαρχου Μαντινείας Τσαγγούρη, οι οποίοι με σχετικές δημόσιες καταγγελίες τους στα τοπικά ΜΜΕ, έκαναν λόγο για «σημεία και τέρατα»! Για μεθοδεύσεις, για παρεμβάσεις, για «μαγειρέματα» για βαθύ παρασκήνιο και τα σχετικά. Είδατε εσείς λοιπόν κανέναν απ’ όλους αυτούς που έσπευσαν τις προάλλες να στήσουν στον τοίχο την εφημερίδα «Καθημερινά Νέα» να κάνει το ίδιο και με τις καταγγελίες του Τσαγγούρη και του Γιαννακούρα; Όχι βέβαια. Καμία διάψευση δεν υπήρξε κι από κανέναν. Κάποιοι τότε, προτίμησαν την σιωπή. Προτίμησαν την τακτική «να το πάρει το ποτάμι». Για ποιον λόγο όμως, προτιμήθηκε αυτή η τακτική; Επειδή αν άρχιζαν να τα σκαλίζουν, θα έβγαιναν στην επιφάνεια πράγματα που θα τίναζαν στον αέρα το προεκλογικό «πράσινο» σκηνικό; Δεν είδαμε λοιπόν την παραμικρή ευαισθησία, του να βγουν τότε κάποιοι και να τοποθετηθούν πάνω στις σοβαρότατες καταγγελίες του Τσαγγούρη και του Γιαννακούρα, και να τους κατηγορήσουν κι αυτούς σαν συκοφάντες, στην περίπτωση που δεν κατέθεταν αποδείξεις που θα ενίσχυαν τους ισχυρισμούς τους.
Τέλος πάντων, μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, με ένα ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, και τον εφιάλτη της δεύτερης Κυριακής να αιωρείται πάνω από το κεφάλι του. Την ίδια στιγμή, ο Σμυρνιώτης απολαμβάνει το... βούτυρο που ως δια μαγείας στρώθηκε πάνω στο ψωμί του, και έχει κάθε λόγο να υποστηρίζει ότι όλα όσα έγιναν στο «πράσινο στρατόπεδο» θα οδηγήσουν ουκ ολίγους Πασόκους ψηφοφόρους στην δική του «ζεστή αγκαλιά»!
Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα τι έχει γίνει; Να κινδυνεύει το ΠΑΣΟΚ να χάσει τον Δήμο της Τρίπολης, όχι μόνο από τους «γαλάζιους» αλλά και από έναν σημαντικό αριθμό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ! Επιτέλους, κάποια στιγμή ας γίνει κατανοητό ένα πραγματάκι. Ας γίνει κατανοητό το αυτονόητο: Ότι δεν θα βρεις ούτε έναν Πασόκο ψηφοφόρο, που να βλέπει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, και να πετάει στον αέρα την σκούφια του από την χαρά του. Δεν θα βρεις ούτε έναν Πασόκο που θα σου πει ότι γουστάρει που το κόμμα του κατεβαίνει στο «γήπεδο» έτσι όπως κατεβαίνει. Γιατί λοιπόν οι πάσης φύσεως κομματικοί καρεκλοκένταυροι, αγνόησαν παντελώς την φωνή της «πράσινης» βάσης για ενωτική κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές;

Δεν υπάρχουν σχόλια: