Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΘΡΙΛΕΡ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΤΟΎΛΗ . ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ


Τρεις εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου η αγωνία των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς παράταξης του νομού μας πήρε τέλος με την επιλογή ως Αντιπεριφερειάρχη, από τον ίδιο τον κ. Τατούλη, του κ. Γιαννακούρα, πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την καλύτερη επιλογή, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μετά την επιμονή κάποιων υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών στο πρόσωπο του κ. Μπαρούτσα, το οποίο απέρριπτε μετά βδελυγμίας ο επί κεφαλής του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».
Η διελκυνστίνδα για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας παρατράβηξε τις προηγούμενες μέρες, καθώς ο κ. Τατούλης επέμενε στο πρόσωπο Καρούντζου, νυν Περιφερειάρχη Κρήτης, με εμπειρία στα της Περιφέρειας, ενώ κάποιοι  κομματικοί από τα κεντρικά, ήθελαν τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚΑ κ. Γ. Μπαρούτσα.  Η κατάσταση είχε φθάσει στα άκρα χωρίς να υποχωρεί καμιά πλευρά και η ρήξη φαινόταν οριστική, ιδίως μετά την επίσημη ανακοίνωση από  πλευράς ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή το βράδυ,  του ονόματος Μπαρούτσα. Τελικά προ του αδιεξόδου, και αφού ακούστηκαν πολλά ονόματα για την θέση αυτή, (Χριστοδουλόπουλος, Παναγοπούλου, Θεοφανόπουλος κ.ά. ο κ. Τατούλης κατέληξε στη λύση Γιαννακούρα, ο οποίος και είχε προταθεί  από τη αρχή για τη θέση αυτή, αλλά είχε αποσυρθεί.
Η απόφαση του κ. Τατούλη να ανακοινώσει διαφορετικό υποψήφιο αδειάζοντας ουσιαστικά το κόμμα που τον υποστηρίζει είναι μια ακόμη κίνηση στη προσπάθεια ανάδειξης του ανεξάρτητου χαρακτήρα της υποψηφιότητας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: