Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Παρεμβάσεις διαλυτικές

Στην τελική ευθεία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με την κατάθεση των συνδυασμών στα Πρωτοδικεία να έχει ολοκληρωθεί και το κυβερνητικό κόμμα στο νομό μας δείχνει έντονα σημάδια «νευρικής» κρίσης, αστάθειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Στο συνδυασμό Τατούλη, μια σημαντική επιλογή από  μέρους του υπονομεύτηκε από  σκληρές κομματικές προτάσεις, για πρόσωπο που σίγουρα δεν μπορούσε να συμπορευτεί με τον ίδιο, ενώ  εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς «τσαλακώθηκαν» και κάποιες άλλες υποψηφιότητες μεγίστου βεληνεκούς από τον ίδιο χώρο.   Έτσι, το ψηφοδέλτιο που ανακοινώθηκε, ενώ έχει εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά κατά γενική ομολογία, θα μπορούμε με ένα πιο δυνατό όνομα Αντιπεριφερειάρχη να σαρώσει στην  Αρκαδία. Όμως  κι έτσι το παιχνίδι δύσκολα θα χαθεί, εκτός κι αν συμβεί κάποιο σημαντικό γεγονός, καταλυτικής σημασίας για τις εκλογική αναμέτρηση.
Αλλά και στο Δήμο Τρίπολης οι άμεσες παρεμβάσεις τοπικών κομματικών παραγοντίσκων, διεμερίσαντο τα ιμάτια του τοπικού ΠΑΣΟΚ στα τρία και μια ελπιδοφόρα νίκη κοινού υποψηφίου έχει, όπως όλα δείχνουν, αφεθεί στον «αυτόματο πιλότο». Αυτή η τριχοτόμηση, αναμένεται να οδηγήσει  σε αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, υπόγειες δραστηριότητες και τελικά σε μίση και εχθρότητες, που στο δεύτερο γύρο της αντιπαράθεσης, ο μόνος ωφελημένος θα είναι αναμφισβήτητα ο εκλεκτός της συντηρητικής παράταξης. Την κρίσιμη στιγμή που χρειάζεται τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση, η εκλογική βάση είναι μάρτυρας αποσυσπειρωτικών διαδικασιών και διαλυτικών τάσεων. 
Τα παραπάνω είναι συμπεράσματα και σκέψεις που απορρέουν από την κοινή λογική, που όλοι τα αντιλαμβάνονται εκτός από τους κινούμενους  στα κομματικά χαρακώματα  της ιδεοληψίας.
Το τελικό αποτέλεσμα για το Δήμο θα επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Ελπίζουμε να διαψευστούμε, διαφορετικά ας το «λουστούν» όσοι απερίσκεπτα με «μαγειρέματα» και ανίερες παρεμβάσεις οδήγησαν τα πράγματα στο χείλος του γκρεμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: