Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Στην Κρήτη… κολυμπώντας!

«Φυσικά και πρόκειται για «άθλο», καθώς ο παράτολμος άνδρας θα προσπαθήσει να κολυμπήσει από τη Νεάπολη Λακωνίας ως τον Μπάλο Κισσάμου Χανίων.
Ο κ. Τσιάνος έχει ιερό σκοπό, αυτόν της αφύπνισης και της προβολής της εθελοντικής οργάνωσης «Ορίζοντες», η οποία ασχολείται με την περίθαλψη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο.
Ο κολυμβητικός υπερμαραθώνιος του κ. Τσιάνου έχει ως στόχο να προβάλει το έργο της οργάνωσης και να βοηθήσει στην εξάπλωσή του. Προετοιμάζεται επί σχεδόν δύο χρόνια καθημερινώς για την κολυμβητική του προσπάθεια των 54 ναυτικών μιλίων. Είναι γιατρός- φυσιολόγος και, όπως λέει στους ανθρώπους που στηρίζουν τις προσπάθειές του, μέσα από τέτοιου είδους εγχειρήματα επιχειρεί την εξερεύνηση και των ανθρώπινων ορίων.
Έχει ήδη εξερευνήσει άλλωστε τα δικά του. Το 2000 πέτυχε τον διάπλου της Μάγχης σημειώνοντας την καλύτερη ελληνική επίδοση ως σήμερα, ενώ το 2004 έγινε ο πρώτος συμπατριώτης μας που πάτησε την υψηλότερη κορυφή του κόσμου στο όρος Εβερεστ.
Ρεκόρ απίστευτα, αν σκεφθεί κανείς ότι μόλις δύο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τα δύο αυτά επιτεύγματα. Υπολογίζεται ότι ο κ. Τσιάνος θα κολυμπάει για περισσότερο από 30 ώρες. Στην προσπάθειά του, θα συνοδεύεται από ένα καταμαράν, στο οποίο θα επιβαίνουν ο προπονητής του κ. Νίκος Ρεπανάς, καθώς και γιατρός που θα παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του Έλληνα υπεραθλητή». Πηγή: isthmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: