Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ!

Μια μεγάλη αντίφαση χαρακτηρίζει την «Καλλικρατική» προεκλογική περίοδο την οποία διανύουμε: Ενώ γίνεται πάνω στη βάση μιας νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας, δηλαδή αιρετοί Περιφερειάρχες και όχι Νομάρχες, και λιγότεροι και μεγαλύτεροι δήμοι, αυτή η διαίρεση περνάει στο ντούκου, και ελάχιστα απασχολεί τις δημόσιες συζητήσεις και τις προεκλογικές αντιπαραθέσεις. Το ΚΚΕ μόνο ξιφουλκεί κατά του «Καλλικράτη», ενώ όλο το υπόλοιπο φάσμα, ή ψάλλει ύμνους στη νέα διοικητική διαίρεση (πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΝΔ δεν φείδεται καλών λόγων) ή ξεχνώντας την ουσία αυτής της διοικητικής μεταρρύθμισης, φοράει την μάσκα της Αποκριάς και απειλεί ότι θα φτιάξει... αντιμνημονιακές Περιφέρειες!!!

Προσωπικά, δεν θα σταματήσουμε να το λέμε: Ο «Καλλικράτης» ήρθε να συνεχίσει και να συμπληρώσει τον «Καποδίστρια», την προηγούμενη διοικητική μεταρρύθμιση με την οποία το κράτος ξεφορτώθηκε μια σειρά δαπανών, και τις φόρτωσε στους Δήμους και τις Νομαρχίες, εξαθλιώνοντας στην κυριολεξία κοινωνικά προγράμματα και δημιουργώντας την βάση για να εκτιναχθεί στα ύψη η τοπική... φορομπηξία!
Και να τώρα, που ο απλός κοσμάκης, που ήδη στενάζει κάτω από την μπότα του Μνημονίου, καλείται να επιλέξει τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο που δεν θα διαχειρίζεται απλά την μιζέρια και την αθλιότητα, αλλά που θα του αλλάξει τα φώτα στους φόρους και τα Τέλη, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί τις αρμοδιότητες που θα του περνάει η κεντρική εξουσία. Αυτά βέβαια, κανείς σχεδόν, απ’ όλους αυτούς που ζητάνε τώρα την ψήφο μας, δεν τα λέει. Κανένας δεν λέει, ότι με τον περιβόητο «Καλλικράτη» το μέλλον των πολιτών-δημοτών εργαζόμενων θα είναι δυσάρεστο, μαύρο κι άραχνο.
Το ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιήθηκε προφανώς από το ξεζούμισμα που μας κάνει με αυτό το γαμημένο Μνημόνιο, και μας έχωσε και τον «Καλλικράτη» για να μας αποτελειώσει. Κατόπιν τούτων, είναι εύλογο το ερώτημα: Τι νόημα έχει η συμμετοχή μας στις τοπικές εκλογές, εκτός από την επιλογή... φοροεισπράκτορα; Όποιος πάει λοιπόν να ψηφίσει, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το μόνο που θα πετύχει, είναι αυτό ακριβώς. Ότι θα επιλέξει τον... φοροεισπράκτορα της αρεσκείας του. Και δεν έχει σημασία, αν ο φοροεισπράκτορας που θα επιλέξει θα είναι πράσινου ή γαλάζιου χρώματος. Φοροεισπράκτορας; Θα είναι κι ο ένας, φοροεισπράκτορας θα είναι κι ο άλλος. Και μη ρωτήσετε, τι θα είναι τελικά ο ψηφοφόρος, διότι οι απαντήσεις επ’ αυτού, είναι δύο. Η μία είναι κόσμια, και η άλλη... χύμα και τσουβαλάτη:
α) Ο ψηφοφόρος που θα πάει να ψηφίσει θα είναι... άξιος της τύχης του
β) Ο ψηφοφόρος που θα πάει να ψηφίσει θα είναι... μαλάκας
Διαλέγετε και παίρνετε. Αν τώρα είστε από εκείνους που διασκεδάζουν με τις... κοκορομαχίες μεταξύ των πάσης φύσεως υποψηφίων, εμείς είμαστε εδώ. Χωρίς να το πολυγουστάρουμε θα σας κρατάμε ενήμερους μέχρι το τέλος των εκλογών, αν και πιστεύουμε ακράδαντα, πως τα πιο διασκεδαστικά πανηγύρια θα τα ‘χουμε μετά τις εκλογές.


Δεν υπάρχουν σχόλια: