Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΓΩΝΕΣ ΤΖΟΥΝΤΟ

Η ενημερωτική αφίσα βρίσκεται κολλημένη στην πόρτα του Δημαρχείου Τρίπολης, στο ύψος ενός μέσου ανθρώπου. Σπεύδει ο, παρατηρητικός και ενδιαφερόμενος μέσος άνθρωπος και διαβάζει ότι «την Κυριακή διεξάγονται αγώνες τζούντο...», δεν βλέπει ονόματα όμως ο μέσος άνθρωπος και ανθρωπίνως ρωτάει παρατυχόντα Τριπολίτη αν ξέρει ποιοι τζουντόκα θα αγωνιστούν.
Ο παρατυχών έτυχε κατά τύχη να έχει ακριβείς πληροφορίες και ευχαρίστως ενημέρωσε τον μέσο άνθρωπο:
«Ο πρώτος αγώνας είναι μεταξύ των τζουντόκα Γεωργακόπουλου (μαύρη ζώνη) και Δελφάκη (μαυροκόκκινη ζώνη). Ο ηττημένος θα συναντήσει τον Παυλή (πρασινομαυροκόκκινη ζώνη) και ο νικητής αυτού του δεύτερου αγώνα τον νικητή του πρώτου. Ο νικητής του τρίτου αγώνα θα είναι ο νικητής, όχι όμως... εντελώς νικητής, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσει, τελικά, τον Σμυρνιώτη (μαυροκοκκινοκιτρινογαλάζια ζώνη) και ο νικητής αυτού του τελικού θα λάβει ως έπαθλο αυτό το κτήριο, το Δημαρχείο ντε, για τέσσερα (σκάρτα) χρόνια».
Ζαλίστηκε ελαφρά ο μέσος άνθρωπος από την ενημέρωση, κοίταξε με απορία τον... ενημερωτή (!) του, έκανε μια τελευταία ερώτηση:
-         Ποιος είναι ο διαιτητής των αγώνων;
-         Α, στους τρεις πρώτους αγώνες θα είναι μια παλιά δόξα του αθλήματος, ο Αλέξ. Κοτσιάνης, στον τελικό θα διαιτητεύουμε καμιά 40.000 Τριπολιτσιώτες, βέροι και εκ των πέριξ.
-         Μα καλά, όποιος από τους Γεωργακόπουλο, Δελφάκη, Παυλή φτάσει στον τελικό με τον Σμυρνιώτη, δεν θα είναι κουρασμένος;
-         Ας πρόσεχαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: