Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΤΕΧΟΥΝ;


Πόσο θ’ αντέξουν ακόμη οι... οπαδοί να τρέχουν, να ανταποκρίνονται στα προσκλητήρια των περιφερειακών και δημοτικών παρατάξεων, να δίνουν το «παρών» στις διάφορες συγκεντρώσεις; Μία στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, μία στην (πανηγυρική) παρουσίαση των υποψηφίων, μία στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, μία στην κεντρική προεκλογική ομιλία-θα... μπαφιάσει στο τέλος ο κόσμος. Μου εκμυστηρεύτηκε αυτόν τον φόβο του υποψήφιος, δήμαρχος, όταν τον ρώτησα «πότε, με το καλό, τα εγκαίνια του μαγαζιού, ουπς!, συγγνώμη, του εκλογικού κέντρου εννοώ».

-         Φοβάμαι ότι θα κουράσουμε τον κόσμο, Γιώργο...
«Μωρέ, δεν νοιάζεστε για την κούραση του κόσμου, αλλά για το αν θα συγκεντρωθεί αυτός ο κόσμος, για την εικόνα της σύναξης» είπα... μέσα μου, για να μην προσβάλω, να μη στεναχωρήσω τον υποψήφιο δήμαρχο. Πάντως οι πιστοί, οι φανατικοί, φαίνεται πως αντέχουν, τρέχουν στο κάλεσμα του εκλεκτού τους, δίνουν και δέχονται φιλιά, χειροκροτούν, σημειώνουν την παρουσία τους, κάποιοι εγγράφουν υποθήκη για το μέλλον, εφόσον ο καλός τους είναι νικητής-κάτι μπορεί να ζητήσουν, κάτι μπορεί να περιμένουν...
Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι πρώτες του «Καλλικράτη», για πρώτη φορά θα έχουμε αιρετό περιφερειάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: