Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ


Γιατί όχι και ανεμογεννήτριες και στη Μακρόνησο, αναρωτήθηκε ο «πολύς» Χ. Παμπούκης στο πρωινάδικο του Mega. Γιατί όχι; Η Μακρόνησος το Μάη του 1989 αναγνωρίστηκε  ως ιστορικός τόπος και «ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία όλα τα κτίρια των στρατοπέδων της Μακρονήσου».
Αναγνωρίστηκε και αφέθηκε στην εγκατάλειψη και στην καταστροφική μανία του χρόνου και των κάθε είδους καταπατητών. Τα κτίρια ερειπώνονται το ένα μετά το άλλο. Σωροί από σκουπίδια και άχρηστα αυτοκίνητα σκεπάζουν τον τόπο όπου μαρτύρησε ο ανθός της ελληνικής νεολαίας, αλλά και εξέχοντα στελέχη του κουμουνιστικού και ΕΑΜικού κινήματος.
Θλίψη πιάνει όποιον πηγαίνει για προσκύνημα στο νησί του μαρτυρίου, αλλά και της αντίστασης. Το κράτος, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να σβηστούν τα ίχνη της ιστορικής μνήμης από τη Μακρόνησο. Δεν θέλει να μείνει τίποτα που να θυμίζει στις νεότερες γενιές τα εγκλήματα που διαπράχτηκαν ενάντια σ’ εκείνους που θυσιάστηκαν. Τώρα, θέλουν να βάλουν και ανεμογεννήτριες, καταστρέφοντας ό,τι συμβολίζει η Μακρόνησος .

Δεν υπάρχουν σχόλια: