Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ... ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΘΗΤΕΣ

Με το που έκλεισαν οι κάλπες, εξαντλήθηκε και η... αντιμνημονιακή ρητορική της ΝΔ. Ήδη από το βράδυ της δεύτερης Κυριακής των εκλογών, όλο και περισσότερα γαλάζια στελέχη, έριχναν το βάρος τους στην ανάγκη «συναίνεσης» αφήνοντας στην άκρη τις αντιμνημονιακές κορώνες. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αντουάν Σαμαράς στην δήλωση που έκανε μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου γύρου, δεν ανέφερε ούτε μία φορά την λέξη «μνημόνιο». Την απέφυγε, όπως ο διάολος το λιβάνι.
Και κάτι που δεν αφορά το μνημόνιο, αλλά την Περιφέρεια Πελοποννήσου που ως γνωστόν δεν την κέρδισε η ΝΔ. Την επομένη των εκλογών, ακούστηκαν πολλά γι’ αυτήν την ήττα. Μέχρι και για ευθύνες Λυκουρέντζου διαβάσαμε και ακούσαμε. Ο ίδιος πάντως ο Λυκουρέντζος, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε επ’ αυτού:

«Στην Πελοπόννησο χάσαμε μια μάχη, αλλά δεν ηττήθηκε το σύνολο της παράταξης, όπως κάποιοι επιθυμούν να το παρουσιάσουν. Ειλικρινά, διασκεδάζω με τον αθεράπευτο εγωισμό εκείνων που επιχειρούν να εμφανιστούν ως μεγάλοι στρατηλάτες και πορθητές. Όσοι αρέσκονται σε ασκήσεις μεγαλομανίας χάνουν την επαφή τους με την πραγματικότητα. Έτσι και τώρα, ενώ στο σύνολο της επικράτειας η Νέα Δημοκρατία πέτυχε μια σημαντική νίκη, εκείνοι περιορίζονται στο αποτέλεσμα μιας περιφέρειας. Ομιλούν οι αριθμοί και αποκαλύπτουν την αλήθεια: στους μισούς νομούς της χώρας, το κόμμα μας αποτελεί πλειοψηφία, όταν μόλις πριν από 12 μήνες αυτό συνέβαινε μόνο σε 6 νομούς...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: