Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΦ-ΠΟΥΦ!

Τέρμα το παφ-πουφ, το κάπνισμα, καλέ, και στα Ι.Χ. αυτοκίνητα. Έτσι! Βεβαίως! Ασφαλώς! Σίγουρα πράγματα!
Το ελληνικόν κράτος, κηδόμενον της υγείας των νεαρών υπηκόων του, για τους οποίους δεν νοιάζονται γονείς και συγγενείς και φίλοι, νομοθετεί οσονούπω-η σχετική τροπολογία κατατέθηκε ήδη στη Βουλή: Οδηγοί ή επιβάτες που καπνίζουν στο αυτοκίνητό τους, ενώ έχουν μέσα παιδί κάτω των 12 ετών, τιμωρούνται με πρόστιμο δύο ή τρία μηνιάτικα (ανάλογα με την δουλειά που κάνει κάποιος από τους σύγχρονους δουλοπάροικους του μνημονίου), ήτοι με 1.500 ευρώ και αφαίρεση άδειας οδήγησης για ένα μήνα!

Κατόπιν του ανωτέρω μέτρου και εν όψει της (γνωστής) επιβολής των νόμων εν Ελλάδι, πάει, τέλειωσε, έληξε σας λέω!, το κάπνισμα το... εποχούμενον. Αυτό που δεν έκαναν άκαρδες μάνες, απερίσκεπτοι πατέρες και ελαφρόμυαλοι συγγενείς, να προστατεύουν δηλαδή τα παιδιά από τον καπνό στο αυτοκίνητο, το κάνει η προνοητική πολιτεία μας: Απαγορεύεται το κάπνισμαααα!
Κι έτσι τελείωσε το τσιγάρο από το αυτοκίνητο-όπως τελείωσε και η κουβέντα με το κινητό. Έχετε δει οδηγό να οδηγεί με το ένα χέρι, ενώ στο άλλο κρατάει το κινητό; Όχι; Ε, είναι που το απαγορεύει ο νόμος! Όπως απαγορεύει και το κάπνισμα σε καφετέριες, ταβέρνες, ξενυχτάδικα κ.λ.π. Τέρμα κι εκεί το τσιγάρο!
Άμα στο κράτος έχεις ευνομία... Άμα έχεις Βουλή που ξέρει να νομοθετεί... Και παραπέρα γελούσε εν ποικιλόχρουν ερίφιον. Με... τσιγάρο στο στόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: