Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Μεσσηνιακό λάδι

Άριστης ποιότητας είναι και φέτος το μεσσηνιακό λάδι, και ιδιαίτερα αυτό της κορωνέικης  ποικιλίας, σύμφωνα με μελέτη ομάδας γευσιγνωσίας του ΤΕΙ Καλαμάτας. «Η γενική εικόνα είναι ότι η τρέχουσα ελαιοκομική περίοδος, χαρακτηρίζεται από ελαιόλαδα άριστων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, αντιπροσωπευτικών της κορωνέικης ποικιλίας και χωρίς σημαντικές αποκλίσεις από περιοχή σε περιοχή» αναφέρεται στην έκθεση των γευσιγνωστών , μετά από τέστ που πραγματοποίησε πριν από λίγες ημέρες.
Η δοκιμή, καταγραφή και αξιολόγηση έγινε σε δείγματα από διαφορετικές περιοχές του νομού. Τα μέλη της ομάδας εξέτασαν το φρουτώδες άρωμα κάθε λαδιού, την πικράδα και την πικάντικη γεύση του και το βαθμολόγησαν ανάλογα

Δεν υπάρχουν σχόλια: