Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 4-7-11

Το μερίδιό τους
Έτοιμος να  διεκδικήσει το αναλογούν  μερίδιο από τα νερά του Ανάβαλου ο Δήμαρχος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, κ. Σκατζός,  προκειμένου να αρδεύσει τον κάμπο του Αστρους,  δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο, σημειώνοντας πως ο φάκελος του έργου είναι έτοιμος από πλευράς δήμου ώστε να εξασφαλίζει τις εγκρίσεις  και να προχωρήσει στη επικαιροποίηση μιας παλιάς μελέτης, για να δημοπρατηθεί το έργο. Κατά τη μελέτη αυτή του ΥΠΕΧΩΔΕ, του 1982, η Κυνουρία δικαιούται 50.000.000 κυβικά μέτρα το χρόνο και βάσει αυτή, που επικαιροποίησε,  η Αργολίδα υπέγραψε την προ ημερών σύμβαση  έργων των 8,2 εκατομμυρίων ευρώ.
Χρόνια πολλά
Την ονομαστική του εορτή είχε την περασμένη Τετάρτη ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και το γραφείο του στην Περιφέρεια γέμισε από κόσμο, που προσήλθε για να του ευχηθεί και να του σφίξει το χέρι. Δίπλες και άλλα γλυκά κεράστηκαν στους επισκέπτες, οι οποίοι, πέραν των άλλων, όσοι τουλάχιστον  είχαν την ευκαιρία, να πουν και λίγα λόγια για την κατάσταση στη Περιφέρεια, η οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται σε ανοδική πορεία, καθώς αυτή τη στιγμή αποτελεί πιλότο για όλες τις άλλες Περιφέρειες. Μην ξεχνάμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου  θα γίνει ειδική συνεδρίαση Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο οποίο  συνομιλήτρια θα είναι η κ. Ντανούτα Χούμπνερ, Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην ανοιχτή αυτή συνεδρίαση  θα συζητηθούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια Πελοποννήσου.
Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ
Ψήφισμα εξέδωσαν οι συγκεντρωθέντες συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ στο Εργατικό Κέντρο την 15-6-2011, το οποίο επιδόθηκε στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στον Ο.Α.Ε.Ε. και στα Μ.Μ.Ε. Με το ψήφισμα αυτό ζητούν: Την περαίωση της διαδικασίας συνταξιοδότησής τους εντός 2 ή 3 μηνών (άμεση ασφάλιση) και 6 μηνών (διαδοχική), προθεσμίες που είχαν εξαγγελθεί από τους αρμόδιους υπουργούς. Την δίκαιη κατανομή των πόρων του κρατικού προϋπολογισμού σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. Την άμεση καταβολή του 80% της σύνταξης ή, αλλιώς, να τους δοθεί το δικαίωμα της διατήρησης της επιχείρησης, ώσπου να βγει η σύνταξη. Να μπει τέλος στην πλημμελή ενημέρωση των υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Ε., σχετικά με τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των υποψήφιων συνταξιούχων, για να μην εξακολουθεί να διαιωνίζεται το σημερινό κομφούζιο. Το σταμάτημα της φοροεπιδρομής στις συντάξεις των συνταξιούχων. Ο Ο.Α.Ε.Ε. να μπει πραγματικά στην υπηρεσία του ασφαλισμένου και να μην είναι εισπρακτικός  διωκτικός μηχανισμός ενάντια σε αυτόν.
Βραβεία καινοτομίας
Εκπαιδευτικούς απ’ όλη τη χώρα βράβευσε η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Αννα Διαμαντοπούλου, την Πέμπτη 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης: «Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Α’θμια και Β’θμια Εκπαίδευση», που στόχο έχει την  αξιοποίηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας που υλοποιείται στις σχολικές μονάδες. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 26 εκπαιδευτικοί Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης από 19 σχολικές μονάδες, βραβεύτηκαν για τις καινοτόμες δράσεις τους σε οκτώ έργα. Από την Αρκαδία, διακρίθηκε η εκπαιδευτικός Φωτεινή Βλαχοκυριάκου του 1ου Γυμνασίου Τρίπολης, για το έργο της, με τίτλο «Ομαδική Δραστηριότητα Δημιουργίας Ψηφιακής Διαφήμισης – Comic στο μάθημα τεχνολογίας Β’ Γυμνασίου».
Παράταση
Ως το τέλος Σεπτεμβρίου πήρε παράταση ο εργολάβος της πλατείας Αρεως να ολοκληρώσεις τις εργασίες του  έργου που έχει αναλάβει. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου – μειοψήφησε σθεναρά ο κ. Παυλής -  γιατί οι εργασίες δεν εκτελούνται συνεχώς λόγω της χρήσης του χώρου της πλατείας από το Δήμο για διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις όπως του Πάσχα, έκθεση βιβλίου κλπ. 
Τέλος ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι προκρίνει στη λύση της συμπληρωτικής σύμβασης, με τον ίδιο εργολάβο, για να ολοκληρωθεί  το έργο.
Χαμογελάτε
Η μάνα μιας ξανθιάς στην κόρη της:
- Έλα μέσα χιονίζει.
- Σιγά και έξω χιονίζει.....

1 σχόλιο:

GEORGE είπε...

http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com/ Επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας και αν θέλετε βοηθείστε για την ανέγερση της ιστορικής εκκλησίας όλων μας, της εκκλησίας των Ταξιαρχών, της Μονής Κερνίτσης ή απλά διαδώστε το μύνημά μας. Ευχαριστούμε.