Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 25-7-11

Αεροδρόμια
Δεν έχει εγκαταλειφθεί η δυνατότητα ανάπτυξης του αεροδρομίου Τρίπολης από την ΥΠΑ ως και η περαιτέρω ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας. Τη απάντηση αυτή δίνει ο υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης  σε σχετική ερώτηση της βουλευτού Καλαμάτας κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου. Συγκεκριμένα η απάντηση που δίνεται είναι η παρακάτω: 
 «…Σχετικά με το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης, το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας μελετούν τη δυνατότητα ανάπτυξης του, για την εξυπηρέτηση πτήσεων πολιτικής αεροπορίας.
Αναφορικά με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας σας γνωρίζουμε ότι η ΥΠΑ εκπόνησε σχέδιο ανάπτυξης του αεροδρομίου (MASTER PLAN) για την εξυπηρέτηση της αεροπορικής κίνησης έως το έτος 2020, έτσι ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες του αεροδρομίου κατά ένα συνολικό τρόπο. Στο πλαίσιο της μελέτης αυτής προτείνονται τα απαιτούμενα έργα ανάπτυξης του αεροδρομίου που είναι:
Επέκταση του κτιρίου του αεροσταθμού. Επέκταση δαπέδου αεροσκαφών, συνδετήριοι τροχόδρομοι.
Για την επέκταση του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών απαιτείται απαλλοτρίωση έκτασης, η οποία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης από την ΥΠΑ.»

Πανσέληνος
Την 13η Αυγούστου 2011, στις 10 το βράδυ, τότε που η σελήνη θα είναι ολόγιομη, το Υπουργείο Πολιτισμού (ΛΘ’ Εφορεία Κλασσικών Αρχαιοτήτων), ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας & το Τοπικό Συμβούλιο Δολιανών μας καλούν σε ένα μουσικό συμπόσιο στον Αρχαιολογικό χώρο τα έπαυλης Ηρώδη του Αττικού, με τη γνωστή τραγουδίστρια  Σοφία Παπάζογλου.
Συγχωνεύσεις διοικήσεων
Τμήμα του τελικού σχεδίου που αφορά τη διοίκηση των νοσοκομείων της χώρας παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Το σχέδιο σύμφωνα με τον υπουργό δεν θα περιλαμβάνει λουκέτα, αλλά πολλές διοικητικές συγχωνεύσεις, επιστημονικές συνεργασίες και μείωση των κλινών σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα.
Όσον αφορά τα δυο νοσοκομεία της πόλης μας, Παναρκαδικό και Ψυχιατρικό, σύμφωνα με τις υπάρχουσες  πληροφορίες, τίθενται υπό ενιαία διοίκηση, όπου διοικητής θα είναι ο του Παναρκαδικού και αναπληρωτής διοικητής, η του Ψυχιατρικού.
Οι  οργανικές κλίνες του Παναρκαδικού, θα είναι 260 και του Ψυχιατρικού 180, συνολικά δηλαδή  440 κλίνες.
Το αυτό θα συμβεί  και με τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, όπου  προβλέπονται ένας διοικητής με έδρα την Καλαμάτα και ένας αναπληρωτής διοικητής με έδρα την Κυπαρισσία. Συνολικά τα δυο Νοσοκομεία θα διαθέτουν 370 κλίνες νοσηλείας αντί των 360 που διαθέτουν σήμερα.

Ναός του  Δία 
Την Διευθύντρια του Κέντρου Νεμέας της Αμερικάνικης Σχολής και καθηγήτρια Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Barkley της Καλιφόρνια κ. Κιμ Σέλτον, υποδέχτηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ. Γ. Δέδες. Σκοπός της συνάντησης, ήταν να ενημερώσει η κ. Σέλτον τον  Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το έργο της και την πορεία των ανασκαφών στη Νεμέα, ως υπεύθυνη  για τις εργασίες που πραγματοποιεί η Αμερικάνικη Σχολή για την αναστήλωση του Ναού του Διός στη Νεμέα, μνημείο ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας και αρχιτεκτονικής στην Κορινθία. Ταυτόχρονα, η κ. Σέλτον ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για εκπαιδευτικά προγράμματα φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο, αλλά και για προγράμματα δημοσιεύσεων ερευνών που πραγματοποιούνται στη Νεμέα και το Πανεπιστήμιο Barkley.

Οικολογική Συμπολιτεία
Σύσκεψη εργασίας των περιφερειακών Συμβούλων ανά τη χώρα, που εξελέγησαν με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων, θα γίνει το Σάββατο 23 Ιουλίου στην έδρα της “Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά”, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Στις 8:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα δοθεί συν/ξη τύπου στο ξενοδοχείο Sikyon Coast, στην Πευκιά Ξυλοκάστρου και θα ακολουθήσει εκδήλωση για τα ΜΜΕ της Περιφέρειας.
 
Χαμογελάτε
O γιος ενός Αραβα σεΐχη πήγε για σπουδές στη Τσεχία.  Πέρασε  ένας μήνας γράφει στους δικούς του: 
"Η Πράγα είναι απίθανη, οι άνθρωποι πολύ άνετοι και μου αρέσει εδώ. Μόνο που μερικές φορές ντρέπομαι όταν πηγαίνω στο Πανεπιστήμιο με την χρυσή μου Mercedes και βλέπω τον καθηγητή μου να κατεβαίνει από το τράμ."
Μετά από μερικές μέρες παίρνει μια επιταγή με 1 εκατομμύριο δολάρια και μια σημείωση από τους γονείς του:  "Μην μας προσβάλεις, αγόρασε κι εσύ ένα τράμ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: