Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 26-7-11

Αντιπεριφερειάρχης
Ο Παναγιώτης Αλευράς καταλαμβάνει τη θέση του παραιτηθέντος Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Χ. Μαλαπάνη, ύστερα από ομόφωνη εκλογή των επτά εκλεγμένων της παράταξης «Νέα Πελοπόνησος». Η ψηφοφορία έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη όπου συμμετείχαν οι επτά εκλεγμένοι της παράταξης του Πέτρου Τατούλη, από το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Στην αρχή της ψηφοφορίας, τη θέση διεκδίκησε, κατόπιν αυτοπρότασής του ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης, ο οποίος όμως δεν επέμεινε ως το τέλος και  απέσυρε την υποψηφιότητα του.Την θέση του κ. Αλευρά στο περιφερειακό συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, κ. Σταύρος Ξηρογιάννης, παιδίατρος.
Μείωση πληθυσμού
Αισθητή μείωση καταγράφουν τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του μόνιμου πληθυσμού από την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, για την Αρκαδία. Συγκεκριμένα στην νομαρχία της Αρκαδίας ο πληθυσμός το 2001 ανερχόταν σε 102035 ενώ το 2011 σε 86820,δηλαδή έχουμε  μείωση 15215 κατοίκων (-14,91%).Πιο αναλυτικά παρατηρούμε:
Περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.  Σύνολο:86.820  Αρρενες:44.560  Θήλεις: 42.260  
Δήμος Τρίπολης: Σύνολο 46.910 Αρρενες 24.000   Θήλεις 22.910
 Δήμος Βόρειας Κυνουρίας:  Σύνολο  10.380  Αρρενες: 5.250   Θήλεις:  5.130  
Δήμος Γορτυνίας:  Σύνολο 10.320 Αρρενες: 5.360  Θήλεις: 4.960  
Δήμος Μεγαλόπολης:  Σύνολο 11.030 Αρρενες:  5.730  Θήλεις: 5.300  
Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Σύνολο  8.180  Αρρενες: 4.220  Θήλεις;  3.960
Διαχείριση απορριμμάτων
Πρόταση  για την διαχείριση των απορριμμάτων τις περιφέρειας Πελοποννήσου από Λακωνική εταιρεία καταθέτει η Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία Πελοποννήσου και καλεί  την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο εκτός ημερησίας διάταξης.  Μάλιστα, σε δελτίο τύπου αναφέρει πως πρόκειται, για πρόταση της Πανλακωνικής πολυμετοχικής που ιδρύθηκε από 30 Λάκωνες επιχειρηματίες, για Διαλογή στη πηγή- Ανακύκλωση- παραγωγή Βιοαερίου- Ηλεκτρικής ενέργειας- κομποστοποίηση, την οποία η  περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να εξετάσει γιατί είναι περιβαλλοντικά ορθή ,κοινωνικά αποδεκτή και μπορεί να αποτελέσει την βάση για έναν εθνικό σχεδιασμό.
Η Δημοκρατική Οικολογική Συνεργασία Πελοποννήσου τονίζει πως η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Πελοποννήσου εκτός από αιρετή πρέπει να είναι και  «αιρετική» στις αποφάσεις της και να κατανοήσει ότι με εργαλεία του παρελθόντος δεν πάμε στο μέλλον, να ακούσει τις κινήσεις πολιτών , και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που χρόνια τώρα καταθέτουν προτάσεις, που εάν είχαν ακουστεί, το πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων θα είχε αντιμετωπιστεί σε μεγάλο βαθμό, να παρακολουθήσει τις πρωτοβουλίες ντόπιων επιχειρηματιών που αγωνιούν για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, για τις συνέπειες στην υγεία, στην τοπική τουριστική οικονομία, στην αγροτική οικονομία , και προτείνουν λύση αναλαμβάνοντας ακόμα και το κόστος υλοποίησης.
Χαμογελάτε
- Πώς κόβει ένας μαθηματικός ένα δέντρο;
- Το υψώνει στο τετράγωνο και φεύγει η ρίζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: