Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 29-7-11

Υπερβολές
Το … παρατραβάνε εκεί στη Μεσσηνία για την ανέγερση φυλακών στην περιοχή τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης  τύπου τόνισε ότι θα είναι μια ευκαιρία να δείξουν όλοι αν η Μεσσηνία διαθέτει πολιτική δύναμη και αν οι βουλευτές εκπροσωπούν πραγματικά το Νομό. «Αν δεν μπορέσουν οι βουλευτές της Μεσσηνίας  και μπορέσουν ο κ. Ρέππας και ο κ. Τατούλης και οι φορείς της Τρίπολης που ζητούν να πάρουν ακόμα και το αεροδρόμιο από τη Μεσσηνία και επικρατήσουν εκείνοι, χαλάλι τους», είπε μεταξύ άλλων  ο κ. Μαργέλης.
Μεταπτυχιακά
Μεταπτυχιακές σπουδές για 30 φοιτητές, προκήρυξε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ηθική και Φιλοσοφία», που διοργανώνουν τα τμήματα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 5 Αυγούστου, στη Γραμματεία του Προγράμματος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Παλαιό Στρατόπεδο, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα)
Αιμοδυναμικό εργαστήριο
Ξεκίνησε επίσημα την Τρίτη 26 Ιουλίου τη λειτουργία του, στο νοσοκομείο Καλαμάτας, το μοναδικό στην περιφέρεια Πελοποννήσου, αιμοδυναμικό εργαστήριο. Ο εξοπλισμός του, ο οποίος αναβαθμίζει σημαντικά το νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε με  δωρεά των μηχανημάτων (εκκρεμούσε για δέκα χρόνια αναξιοποίητη) από τις οικογένειες Καρέλια και Κωνσταντακόπουλου και ήρθε να καλύψει ένα μεγάλο κενό, καθώς οι ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα από όλη την περιφέρεια, διακομίζονταν κυρίως στην Αθήνα ή την Πάτρα
Πολιτιστικά
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ. Βόρειας Κυνουρίας  με τίτλο «τούτο το καλοκαιράκι…» , το  Σάββατο 30 Ιουλίου στις 10:00 μ.μ. στο ανοικτό Θέατρο παραλίου Αστρους, θα δώσει συναυλία ο Γιάννης Κούτρας. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Β. Κυνουρίας και το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους παραλίου Άστρους.
Από την άλλη μεριά, στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο της Σπάρτης και κατά τη διάρκεια του  24ου Φεστιβάλ ,  το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. θα παρουσιαστεί η “Λυσιστράτη” του Αριστοφάνη, με πρωταγωνιστές τους σπουδαίους κωμικούς Θ. Καρακατσάνη, Β. Τσιβιλίκα, Γ. Παρτσαλάκη, Β. Τριφύλλη, Γ. Κωνσταντίνου και Κ. Βουτσά.
Βιολογικός
Την υπογραφή του έβαλε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μανώλης Σκαντζός, στο σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης ολοκλήρωσης βιολογικού καθαρισμού και δικτύων άρδευσης. Η δημοπράτηση του έργου θα γίνει σε τρεις φάσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται μέχρι τον Οκτώβριο του 2011.
Επιθεώρηση
Ξεκινά ο έλεγχος στο Δήμο Τρίπολης από την Επιθεωρήτρια του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, πάνω στα στοιχεία της απογραφής, που πραγματοποιήθηκε στους οκτώ πρώην δήμους. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σαββάκης θέτει στη διάθεσή της οποιαδήποτε στοιχείο του ζητηθεί για τον έλεγχο, ο οποίος διεξάγεται ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης.
Χαμογελάτε
Ατάκες του Αρκά:
Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.
Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.
Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.
Το καλύτερο φάρμακο για το βήχα είναι η φασολάδα. Μετά θα φοβάσαι να βήξεις. 
Η ζωή χωρίζεται σε τρεις φάσεις: επανάσταση, περισυλλογή, τηλεόραση. Ξεκινάς να αλλάξεις τον κόσμο και καταλήγεις να αλλάζεις κανάλια. 
Τη γυναίκα μου πάνω από όλα. Όλες τις άλλες από κάτω. 
Μεγαλοφυία είναι κάποιος που σε μια παραλία γυμνιστών μπορεί να θυμάται φάτσες. 
Η τύχη χτυπάει την πόρτα σου μόνο μια φορά, αλλά η ατυχία έχει πολύ μεγαλύτερη υπομονή. 
Έχω διαβάσει τόσα πολλά γύρω από το κάπνισμα και το ποτό που αποφάσισα να κόψω το διάβασμα. 
Ας αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: