Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Καθημερινά Νέα απο Αρκαδία 28-7-11

Δεματοποιητές
Ο δεματοποιητής είναι η μόνη προσωρινή λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των χωματερών. Το που θα τοποθετηθεί, είναι πρόβλημα, μέριμνα και ευθύνη  των κατά τόπους δημοτικών αρχών. Αυτό τονίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη των δημάρχων της Αρκαδίας, με τον Περιφερειάρχη και οι προβληματισμοί αντί να μειωθούν μάλλον μεγάλωσαν.  Αν και τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.
Φυλακές
Να περιληφθεί στα θέματα της ημερήσιας διάταξης του προσεχούς  Δημοτικού  Συμβουλίου, το θέμα της ίδρυσης του νέου Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου, ζητά  με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Παυλής,  καθώς, όπως υποστηρίζει, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα, πάνω στο οποίο ο Δήμος Τρίπολης πρέπει να έχει τεκμηριωμένη πρόταση, προκειμένου το νέο Γενικό Κατάστημα Κράτησης να γίνει εντός των ορίων του διευρυμένου Δήμου Τρίπολης.  «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες», τόνισε ο κ. Παυλής, μιλώντας χθες στο δημοτικό ραδιόφωνο, ζητώντας να παραμείνουν οι φυλακές στα Διοικητικά όρια του Δήμου Τρίπολης, καθώς έχουν συνεισφέρει, όπως είπε, στην οικονομία της περιοχής. Και συνέχισε:  «Να πάρουμε συντεταγμένα μια απόφαση αποδεκτή από όλους, έτσι ώστε οι φυλακές να αναβαθμιστούν και να εκσυγχρονιστούν κι εμείς προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεισφέρουμε». …«Πρέπει, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου, να έχουμε κάνει τις προτάσεις μας, καθώς χρειαζόμαστε άμεσα μια συνολική και συλλογική απόφαση, που θα βοηθήσει την περιοχή μα».
Πρόστιμο
Την επιβολή προστίμου ύψους πενήντα πέντε χιλιάδων ευρώ (55.000,00€), αποφάσισε και επέβαλε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, ως διοικητική κύρωση, βάσει του άρθρου 30 του Ν.1650/86, στον Δήμο Κορινθίων, για τον χώρο ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων που βρίσκεται στην περιοχή Αθικίων του Ν. Κορινθίας λόγω: α) ανεξέλεγκτης διάθεσης στερεών αποβλήτων β) απουσίας προστατευτικής περίφραξης του χώρου γ) μη αποκατάστασης του χώρου δ) επιχωμάτωσης και μη αποκατάστασης υδατορέματος ε) εστιών φωτιάς – κινδύνου επέκτασης πυρκαγιάς – κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία.
Λαφαζάνης για ΧΔΒΑ
Ερώτηση  προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας& Κλιματικής Αλλαγής για τη δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων στο Λιγνιτικό Κέντρο της ΔΕΗ Μεγαλόπολης κοντά στον οικισμό Θωκνίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης ρωτά με ποια μελέτη και ποια διαδικασία διαλόγου, με την τοπική κοινωνία και επιστημονικούς φορείς, έγινε η επιλογή της συγκεκριμένης θέσης για τη δημιουργία Χώρου Διάθεσης Βιομηχανικών Αποβλήτων (ΧΔΒΑ) και αν θα λάβει υπ’ όψιν του τις αντιρρήσεις και αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων της περιοχής, καθώς και αυτές που είχε διατυπώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Επίσης ρωτά αν έχουν εξεταστεί εναλλακτικές λύσεις για δημιουργία ΧΔΒΑ, σε περιοχές λιγότερο επιβαρημένες από το λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης και ποιες είναι αυτές; Προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για τη δημιουργία ΧΔΒΑ στη ήδη επιβαρημένη περιοχή της Μεγαλόπολης, γιατί υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου λόγω αυξημένου κινδύνου στη δημόσια υγεία  και στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον.
Συναυλία
Συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα δοθεί στο γήπεδο του Παραλίου Αστρους, στις 11 Αυγούστου 2011. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού, στην περιοχή, όπου θα έχουν τη δυνατότητα, να την παρακολουθήσουν χιλιάδες φίλοι του δημοφιλούς τραγουδιστή που θα γεμίσουν το γήπεδο. Οργανωτές το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, ενώ η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Τιμή εισόδου 12 ευρώ.
Χαμογελάτε
Το  αντρόγυνο βρίσκεται στο σπίτι του, όταν ξαφνικά η γυναίκα κοπανάει το κεφάλι του άντρα της με το τηγάνι. Ρωτάει εκείνος τρομαγμένος:
- Ελένη, είσαι τρελή; Τι κάνεις;
- Τι είναι αυτό το χαρτάκι με το όνομα «Μαριλού» που βρήκα στο σακάκι σου, ε;
- Βρε αγάπη μου, είναι το όνομα του αλόγου μου στον Ιππόδρομο!
- Α, συγνώμη Γιώργο μου, δεν το ήξερα! Ελπίζω να μη σε πόνεσα, έτσι;
Την άλλη μέρα, η Ελένη κοπανάει πάλι τον σύζυγό της με το τηγάνι.
- Αμάν βρε παιδί μου, τι βίτσιο είναι αυτό;
- Μπα, τίποτα, απλά σε ζητάει το «ΑΛΟΓΟ» σου στο τηλέφωνο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: